Ajándékozz saját készítésű tündérkertet! Anyák napjára is tökéletes lehet...
2015. április 16. írta: Bacsó Berni

Ajándékozz saját készítésű tündérkertet! Anyák napjára is tökéletes lehet...

Újra divatba jött a saját készítésű ajándék: házi készítésű szappan, lekvár, likőr, vagy akár csokipralinét is szívesen készítünk egy-egy névnapra, születésnapra. Kert vagy növénykedvelő barátainknak készítsünk tündérkertet!

tunderkert_1.jpg

A kép forrása: minigardener.wordpress.com

Tündér üvegben

tunder_poharban.jpg

A kép forrása: ourfairfieldhomeandgarden.com

Hozzávalók:

  • szép üvegpohár, vagy befőttesüveg,
  • kavics,
  • faszén,
  • virágföld,
  • növények (futó: aprólevelű szobaborostyán, párnafű)
  • szárított moha,
  • kiegészítők: tündér, szék, kaspó

Keress otthon egy szép üvegpoharat vagy befőttesüveget, töltsd meg az alját (néhány cm vastagon) kaviccsal, majd tegyél rá néhány darab faszenet és terítsd szét rajta a virágföldet.

Ültesd be a növényeket, tedd rá a szárított mohát, valamint a kiegészítőket. Kész is! Ne felejtsd el meglocsolni. Kiegészítőket, tündéreket találsz a Bernikert Webshopban.

tunder_uvegben.jpg

A kép forrása: hometalk.com

talan5.jpg

A kép forrása: minigardener.wordpress.com

Minikert teáscsészében

 minikert_teascseszeben.jpg

A kép forrása: thegardenglove.com

A teáscsésze újrahasznosításáról már készült egy bejegyzés, de ajándéknak is remek lehet. A csészének nincs vízelvezető nyílása, így szintén kavicsréteget tegyünk az aljára, majd pár darab faszén kerüljön rá, és erre kerülhet a virágföld. 

tunder_cseszeben.jpg

A kép forrása: obsessionwithbutterflies.com

 A fenti csészébe gyönyörű, részletesen kidolgozott Mary Cicely Barker virágtündérek kerültek.

Minikertek kaspóban

 

tunderkert_kaspoban.jpg

tunderkert_kaspoban2.jpg

A képek forrása: jeremiecorp.com

Hagyományos agyagkaspóban is elkészítheted a tündérkertet. Ha van vízelvezető nyílása, akkor mehet egyből a virágföld az edénybe, ha nincs, akkor a fentebb leírtak szerint mindenképp kell néhány cm kavicsréteg az aljára, erre kerüljön csak a virágföld. Na és jöhetnek a növények, kiegészítők... A minikert báját az apró kerti asztal és székek adják. 

Ajándékdobozban

 tunderkert_ajandek.jpg

A kép forrása: playfullearning.net

Ha olyan barátunkat, ismerősünket szeretnénk meglepni, aki szeret kertészkedni, akkor nem is kell nekünk elkészíteni a tündérkertet, egyszerűen a hozzávalókat adjuk ajándékba! Neki már csak a virágföldet kell hozzátennie...

Természetesen elkészítve is ajándékozhatjuk. A fadoboz remek kaspóként szolgálhat.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr237364646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása