Tündérkertes kopogtatók
2019. május 16. írta: Bacsó Berni

Tündérkertes kopogtatók

Gyönyörűen mutat egy szép koszorú az ajtón. Egy kis különlegességet lop az egyhangú, fehér műanyag ajtókra. Mostanában vettem észre, hogy már nemcsak a hagyományos tavaszi/húsvéti, illetve őszi, karácsonyi kopogtatók készülnek, hanem sokkal különlegesebbek is. Természetesen apró tündérkerti kiegészítőket rejtő koszorúkat is találtam. Ezekből mutatnék most néhányat.

koszoru2.jpg

A kép forrása: pinterest

The Desert Princess főleg a gyönyörű pozsgásokat tartalmazó kertjeiről híres. A fenti kopogtatón is ilyen növények kaptak helyet. Más nem is nagyon kerülhet ilyen kis helyre, mivel a legtöbb növénynek sok hely kell a gyökereinek, illetve a gyökerekhez természetesen föld is kell. Kivétel lehet pl. Tillandsia, amit csak rögzíteni kell, mert a levegő páratartalmából veszi fel a tápanyagot. A pozsgások esetében, ha olyan hajtásokat használunk, amit 1-2 napja vágtunk le a növényről és ezeket rögzítjük sphagnum mohába, akkor 1-2 hónapig a növény gyökeresedik, és utána lehet beültetni kaspóba, addig remekül mutat a koszorún. Szerintem sokkal jobb, mint a műanyag növények, melyeknek már az előállítása is szennyezi a környezetet, használat után pedig szemetet termel. 

hazzal.jpg

A kép forrása: countryfarmandhome.net

Ezeknél az alap általában valami természetes anyagból (szőlőindából, fűzfavesszőből) készült koszorú, ezekre kerül rá a sphagnum moha (főleg, ha élő növényeket szeretnénk rátenni), valamint zöld szárított moha, esetleg zuzmó. A kiegészítők ragasztásához a leggyorsabb a ragasztópisztoly. 

 

koszoru3.jpg

A kép forrása: thecountrychiccottage.net

A fenti kopogtatónál az alap van borítva mohával, illetve zuzmóval van díszítve, az apró kézzel készített kiegészítőkön túl. 

koszoru4.jpg

A kép forrása: cattail-cottage-inc.myshopify.com

A fenti képen csak zuzmót használtak a koszorú borításához. Ez azért jó, mert magát az alapot akár WC papír gurigájából is elkészíthetjük, hiszen teljesen borítva lesz. Ehhez tettek még néhány varázslatos kiegészítőt, és egy bájos kopogtató lett belőle.

koszoru5.jpg

A kép forrása: pinterest

Natúr házikó, pozsgások, tillandsia, sphagnum moha, valamint vessző koszorú alapból készült ez a természetes kopogtató. Egyszerű, de mégis látványos. Nálunk persze csak tavasztól őszig tartható kint.

koszoru6.jpg

A kép forrása: createcraftlove.com

A fenti képen kakukktojás látható. Valószínűleg a egy régi gumi lett felhasználva egy bájos dekorációnak. Csak szárított moha lap került rá néhány virággal, és ehhez néhány tündérkerti kiegészítő került dekorációnak. Újrahasznosított, de mégis látványos!

Lent látható az enyém, még tavasszal készült, ezért látható rajta barka is! Az elkészítéséről itt olvashatsz bővebben. Egy Fiddlehead ajtó látható rajta., néhány betűzhető gombával együtt.

koszoru-600.jpg

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre, egy 10%-os kedvezmény kupont is küldünk. 

Pozsgásokat is be tudod szerezni a Bernikert Webshopban. Ide kattiintva megtalálod őket.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr3714655641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása