Minikert nemcsak autósoknak
2017. március 10. írta: Bacsó Berni

Minikert nemcsak autósoknak

Hogy mire jó egy régi autó! Persze roncstelepen felhasználják, de másképp is hasznosítható! Természetesen a szennyező anyagok (akksi, stb.) eltávolítása után.

carden.jpg

A kép forrása: facebook.com

A fenti képen egy úton elhelyezett minikert látható. A kaspó nem épp megszokott, hanem egy leselejtezett, szennyezőanyagoktól megtisztított autó. Vancouverben eddig 4(!) ilyen minikertet helyeztek el egy ún. Stick Shift Project keretén belül. A neve stílusosan: carden. Ha nem akadályozza a forgalmat, szerintem nagyszerű!

1999-ben Amszterdamban indult egy olyan mozgalom, mely azt javasolta városban, lakásban lakóknak, hogy drága külvárosi kert helyett parkolóhelyet és lerobbant autót vegyenek és így készítsenek maguknak minikertet. A mozgalom által először beültetett autót azonban 2005-ben tulajdonosainak el kellett vitetni a parkolóhelyről, mert szomszédai nem nézték jó szemmel, hogy egy parkolóhellyel kevesebb van az utcában... Szóval körültekintően kell megválasztani a helyet. 

amszterdam.jpg

A képek forrása: autotuin.nl

Kensingtonban ennek az autónak kerestek új, forgalmas helyet:

kensington.jpg

A kép forrása: signnews.info

Következzen néhány forgalomban levő járgány... Nálunk az alábbi autót szerintem nyáron nem engednék forgalomba, nem könnyű kilátni...

plantenkar.gif

2010-ben New Yorkban azon gondolkodtak, hogyan lehetne növelni a zöld felületek nagyságát a városban. Mivel rengeteg (4500) busz járja az utcákat, ezek tetejének felülete több, mint 14 hektár, ami kb. négyszerese a Bryant Parknak, így kézenfekvőnek tűnt a buszok tetejének beültetése. A prototípus el is készült:

bus.jpg

A kép forrása: treehugger.com

Kaptam egy képet Zalaegerszegről is (a Városgazdálkodási Kft-től), ott tavaly nyáron egy ilyen autó díszítette a környezetét. Na, és milyen autót használtak a minikerthez? Igen, talált: Trabantot :-). A legjobb, hogy idén is látható lesz kb. június elejétől.

zalaegerszeg.jpg

A kép forrása: facebook.com

Persze ezeknek a minikerteknek nem kell feltétlen az utcán állnia, esetleg közlekedni vele... Díszítheti kertünket is, ha van elég helyünk (és persze alkalmas autónk...)

kerti1.jpg

A kép forrása: lushome.com

kerti2.jpg

A kép forrása: pinterest.com

kerti3.jpg

A kép forrása: freshdesignpedia.com

Persze az autó belsejét is díszítheti egy-egy minikert, de semmiképp sem kaktuszok! Remek pozsgások (kellemes puha felülettel) vásárolhatók virágboltokban, kertészetekben, ja és a Bernikert boltban.

cactus_garden.jpg

A kép forrása: pinterest.com

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr6812327105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása