Van egy-két felesleges gumicsizmád?
2017. február 14. írta: Bacsó Berni

Van egy-két felesleges gumicsizmád?

A gumicsizma egy roppant hasznos dolog a kertben, főleg tavasszal és ősszel. Ha már túlságosan elhasználódott ki ne dobd... Remek alapanyag tündér házikó készítéséhez és egyszerű kerti dekorációkhoz is.

fuzos_gumicsizma.jpg

A kép forrása: pinterest.com

A gumicsizma anyaga ideális kültérre, hiszen nem ázik be, jól viseli az időjárás viszontagságait :-). Néhány dolog persze kell, hozzá, pl. tető, hogy felülről se ázzon be, valamint ajtó, esetleg ablak, lépcső, egy kis dekoráció...., és már költözhetnek is a tündérek.

gumicsizma_tunder.jpg

Remekül megállja a helyét, mint kerti kaspó, vagy vicces kerti dekoráció is...

kert_1.jpg

tobb_szintes.jpg

Ha így felakasztjuk a kerítésre, (érdemes kampóra, hogy bármikor könnyedén le tudjuk emelni átültetéshez,) akkor mindenképpen ki kell lyukasztani az alját pár helyen, hogy a felesleges víz ki tudjon folyni. Ettől függetlenül az aljára érdemes pár cm kavicsot is szórni. 

Felhasználhatjuk a gumicsizmát sablonként is. Készíts hypertufa keveréket (ez sokkal könnyebb, mint a beton, itt olvashatsz róla bővebben), majd a tetejébe egy műanyag cserepet, vagy flakont nyomj bele (tegyél bele követ, hogy ne tudjon kiemelkedni), ennek a helyére tudsz majd ültetni. Rázogasd meg a csizmát, hogy a légbuborékok a felszínre jöjjenek. Hagyd legalább egy napot kötni. Érdemes betakarni műanyag fóliával, így lassabban szárad. Ha a sablonokat egy kis olajjal vagy zsírsprayvel bekened, akkor könnyebb kiszedni. A gumicsizmát vágd le róla (a talpát itt a képen meghagyták, így stabilabban áll), majd óvatosan szedd ki a műanyag cserepet is, ennek helyére beültetheted a választott növényt. Hagyd még így is száradni 1-2 napot. Ha kültérre kerül a csizma alakú kaspó, akkor nem árt a vízelvezető lyuk sem rá. Utólag is kifúrhatod, de előre is elkészítheted egy bot segítségével.

beton.JPG

Ha nem ültetsz bele semmi, akkor ilyen vicces dekoráció is lehet belőle...

labak.jpg

A képek forrása: pinterest

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

 

Ha további információkat szeretnél érdekes, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr2212254186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása