Ajándékötletek növénybarátoknak, akár Valentin napra is...
2016. február 09. írta: Bacsó Berni

Ajándékötletek növénybarátoknak, akár Valentin napra is...

Remek ajándékötleteket láttam, persze lehet, hogy a vonzerejét számomra az adta, hogy bonbonos dobozban van, és növényeket is tartalmaz nyomokban... Így a kettő párosítása számomra verhetetlen. Szóval szerintem más növénykedvelők is örülnének hasonló ajándékoknak...

bonbonos_ajandek.jpg

A kép forrása: etsy.com 

Ajándék bonbonos dobozban

Keress egy szép, megfelelő méretű bonbonos dobozt vagy sima papírdobozt. Vegyél néhány pozsgást (Echeveria, Haworthia, stb...) egyforma cserépméretben, de többféle színben és formában. A dobozt béleld ki selyempapírral vagy rattannal. Helyezd el benne a növényeket. Készítsd el a doboz borítóját.

Kereteket itt is találsz, meg itt is... Ezután jön a munka neheze: beszerkeszteni a képkeretbe a növények pici képeit, illetve leírását. Legegyszerűbben egy fotószerkesztővel lehet elkészíteni. Akinek ehhez nincs türelme, csak készítsen egy szép nyomtatott (ügyesebbek rajzolt) borítót, rajta a növények neveivel sorrendben.

Szukkulensek ajándékdobozban

Ez az egyszerűbben elkészíthető ajándék. Csak egy szép ajándékdoboz, és persze néhány különleges növény kell hozzá. Figyelj rá, hogy a doboz tetejét úgy lehessen rátenni, hogy a növények ne nyomódjanak. Persze, ne is legyenek a doboz aljában. Az alját béleld ki szép selyempapírral, vagy natúr színű rattannal (ez is kapható hobby boltokban több színben is).

ajandekdoboz.jpg

A kép forrása: etsy.com

A növényeket az ajándékozás után természetesen át kell ültetni a megfelelő méretű edénybe...

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr58376548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása