Egy csésze kertet?
2015. február 24. írta: Bacsó Berni

Egy csésze kertet?

Minikertek minikertjei... A teáscsésze és a benne levő növények, kiegészítők varázslatos látványt nyújthatnak. Ráadásul a régi teáscsésze újrahasznosításának egy igen kreatív módja. Ezek a teáscsésze kertek remek ajándékok lehetnek, a kisebbek (kávéscsészényi...) ültetőkártyaként is funkcionálhatnak. Használhatjuk őket praktikus dekorációként is, pl. fűszernövényeket ültethetünk bele, így díszítheti a konyhát vagy az ebédlőt.

teascseszekert-etsycom.jpg

A kép forrása: www.etsy.com

Ültetőkártyás minikert esküvőkre, partykra...

limnandlovelycom.jpg

A kép forrása: www.limnandlovely.com

Hozzávalók: egy szép kávéscsésze, virágföld a beültetett növény igényeinek megfelelően, növény, szárított moha, zsineg, ültetőkártya.

A növényt beültetjük (itt szukkulens), majd a földkeverékre kerül egy kis szárított moha. A kártyára ráírjuk a nevet, majd egy szép zsineggel rákerülhet a kávéscsésze fülére. Egyszerű és nagyszerű!

 Vízi minikert teáscsészében

 

 (forrás: radmegan.com)

Hozzávalók:

  • egy nagyobb, üveg teáscsésze,
  • vízi növények: pl. kagylótutaj (Pistia stratioes), vízi jácint (Eichornia crassipes), 
  • műanyag kaspó, ami kisebb, mint a teáscsésze,
  • néhány szép kavics vagy kő,
  • faszén darabok,
  • víz.

Ültesd be a vízi növényeket a műanyag kaspóba, jól nyomkodd le a földkeveréket, majd a tetejére tegyél kavicsokat, köveket, hogy az ültetőközeg ne szennyezze a vizet. A teáscsésze legyen teljesen tiszta. Tegyél egy kis faszenet a csésze aljába, takard el egy kis kaviccsal. Helyezd bele a műanyag kaspót, töltsd fel tiszta (klórmentes) vízzel az edényt. Némi föld kiszabadulhat, ezeket próbáld meg lehalászni... Rakj még kavicsot a kaspóba, ha szükséges. A csésze környékét díszítheted szárított mohával, kővel, csigaházzal.... Gyönyörű asztaldísz lehet belőle a nappaliban.

Teáscsésze kert tündérrel...

 

rootedinthyme-teascsesze.jpg

Kép forrása: rootedinthyme.blogspot.hu

Csöppnyi tündérkert, igazán egyszerű az elkészítése. A növény (itt: párnafű - Soleirolia soleirolii, de lehet moha vagy aprólevelű üvegcsalán - Pilea depressa is) beültetése után egy kis tündért is rakunk a csészébe. Érdemes olyat választani, melynek az alján van egy drót, amivel a földbe lehet szúrni, így nem fog eldőlni, felborulni. Széles választékot találsz a Bernikert Webshop-ban hasonló tündérekből mindenféle árkategóriában, nézz körül....

Sok jó tündér, kis helyen is elfér: tündérváros csészében

 

etsycom2.jpg

A kép forrása: www.etsy.com

A Pixie Hill Studio varázslatos kisvárosokat készít, azonban otthon is egyszerűen elkészíthető, ha van időd és kedved. A csészébe kerül a virágföld, rá a moha, majd a kiegészítők, amiket süthető gyurmából megformázhatsz. Pici házikó elkészítéséhez találsz ötleteket ebben a régebbi posztban.

Tündérváros mohatetős házikókkal

 

campmakerycom.jpg

A kép forrása: www.campmakery.com

Hozzávalók:

  • kavics,
  • faszén,
  • virágföld,
  • növények,
  • gombák, házak (süthető gyurma, fogpiszkáló, festék, szárított moha),
  • kövek, kavicsok.

A csésze aljába egy kis kavics kerül (ez lesz a vízelvezető réteg), erre kerül egy kis faszén, majd a virágföld. A növényeket beültetjük (itt különféle szukkulensek lettek kiválasztva), és jöhetnek a kiegészítők.

Gomba készítése: egy fogpiszkálóra vagy egy darab drótra süthető gyurmából elkészítjük a gomba tönkjét (úgy, hogy a fogpiszkálót be lehessen szúrni a földbe), majd a kalapját. A kalapját (ha nem piros gyurmából készült) lefestjük pirosra és fehér pöttyöket is rakunk rá.

Házikó: először megformázzuk a házikó négyszögletű részét, majd a tetőt, ablakokat karcolunk bele dróttal vagy fogpiszkálóval, majd összeragasztjuk. Sütés után a tetőre ragasztjuk a szárított mohát (ragasztópisztollyal a legegyszerűbb).

Teáscsészés falikép

Ez a kedvencem, remekül ötvözi ugyanis a falikép és a minikert kategóriákat. Szédületesen néz ki, nagyon feldob egy konyhát, vagy teraszt. A kép forrása www.facebook.com, Woodward Greenhouses által kreált termék.

facebookcom.jpg

Teáscsészés falikép másképp

 

pinterest.jpg

A kép forrása: www.pinterest.com

Kicsit időigényes elkészíteni, de a látvány fantasztikus. A képen az "egyszerűség" kedvéért gyári mozaikból készült, de otthon található csempedarabokból is gyönyörű lesz.

Ajándék anyák napjára vagy csak úgy

apartmenttherapy-teascseszekert.JPEG

A kép forrása: www.apartmenttherapy.com

 Nagyon egyszerű elkészíteni és micsoda ajándék...

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr777193175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása