Egyedi kaspó ajándékba
2017. december 07. írta: Bacsó Berni

Egyedi kaspó ajándékba

Mindig gyűjtöm az újrahasznosítási ötleteket, és amint megláttam az alábbi kaspót, egyből tudtam, hogy ez lesz a következő, amit megvalósítok! Ezt a kaspót így lehet kapni, ahogy látod a képen (növények nélkül), de könnyen el is készíthető, csak egy kis türelem és rengeteg kavics kell hozzá...  kaspo_1.jpg

A kép forrása: zulily.com

Hozzávalók:

  • doboz (gyümölcsleves vagy tejes, esetleg műanyag doboz),
  • kavicsok,
  • kavicsragasztó,
  • ajtó-ablaknak: fapálcikák akrylfestékkel festve vagy süthető gyurma
  • apró fadarabok, kéreg,
  • moha, zuzmó.

Az alapja bármilyen doboz lehet, persze olyan, ami nem engedi át a vizet, gondolok itt pl. tejesdobozra, de akár műanyag doboz is lehet. Vágd le a kívánt méretre, majd nagyjából tervezd meg, hogy mi hova fog kerülni. Ha nagyon elütő színű a dobozod, át is festheted szürkére, az nem fog annyira átütni a kövek között. Ha fedetlen kültérre (teraszra, erkélyre) tesszük, akkor a doboz aljára tegyünk néhány lyukat, hogy a felesleges víz el tudjon folyni. Ha bent lesz, akkor nem kell. 

Készítsd el az ajtót és az ablakot (ezek készülhetnek fapálcikákból, de süthető gyurmából is nagyon szépet lehet készíteni). Sőt akár készen is megvásárolhatod őket itt... Ha süthető gyurmából szeretnéd készíteni, akkor az alábbi videóban végig követheted, hogyan készítettem az ajtót és az ablakot.

Ragaszd fel az ajtót és az ablakot, majd a pici tetőt fakéregből az ajtó fölé (opcionális). Ha már biztosan a helyén van, akkor jöhet a többi hely kitöltése kaviccsal. Írtam a bejegyzés elején, hogy ez egy kicsit lassú folyamat, de utána tehetjük bárhova, nem fognak leesni a kavicsok. A ragasztópisztolyos megoldás nálam nem tartott túl sokáig, az ugyanis nem bírja a  a napot. Sávosan érdemes haladni: egy sávot bekenünk ragasztóval, picit szikkad, majd szépen rárakosgatjuk a kavicsokat, mindig vízszintesen tartva a kaspót, hogy ne tudjanak elcsúszkálni. Amint egy sáv kész, kezdhetjük a következőt. 

Ha nem sikerült hézagmentesen tenni a kavicsokat, akkor zuzmóval, vagy mohával pótold ki azokat a helyeket, így még patinásabb lesz a külseje.

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr5413450555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása