Minikerti világítás
2017. január 09. írta: Bacsó Berni

Minikerti világítás

Minél valósághűbb egy minikert, annál varázslatosabb is. A "valódi" kertekben használunk világítást, szóval ne feledkezzünk meg a minikertekben sem róla. Mégis milyen világítás jöhet szóba ilyen pici kertekben?

lotsadiy.jpg

 A kép forrása: lotsadiy.com

Ünnepi fények

Erre legalkalmasabb a ledfüzér. Nagyon sokféle verzióban lehet már kapni, én pont karácsony előtt jutottam hozzá egy olyan darabhoz, amilyet már régóta kerestem. Összesen 20 led van rajta, de ezek színesek, és két ceruza elem működtette. A hossza csak 1 méter volt, így pont ráfért a mini örökzöldre a kertben. Megadta a karácsonyi alaphangulatot... Természetesen a füzért használhatjuk party esetén is, de akkor célszerű vízszintesen kihúzni.

karacsony.JPG

A kép forrása: webshop.bernikert.hu

Itt lent party készül..

night-party.jpg

A kép forrása: 1001gardens.org

Pislákoló fények 

Nincs annál varázslatosabb, mint a pislákoló a fény a tündér házikóban. Így tényleg olyan, mintha laknának benne. Ehhez nem kell más, mint egy üreges tündér házikó, valamint led mécses. Ezeknek a fénye tökéletesen utánozza a teamécses, vagy gyertya pislákoló fényét.

haziko2.jpg

A kép forrása: vintagepapermoon.tumblr.com

A másik módszer, ha mi magunk készítjük a házikót, vagy legalábbis az ablakot süthető gyurmából. Van egy speciális fajta gyurma, ami sötétben világít (Fimo Effect - sötétben világító). 

Szintén hangulatos fényt varázsolhatunk kertünkbe világító kavicsok segítségével. Ezeket meg is vehetjük (műanyag kövek...), vagy néhány nagyobb kavicsot fessünk le sötétben világító festékkel. 

A tábortűz is fényt ad erdei minikerteknél, ezt akár el is készítjük, de mindenképp led mécsest használjunk hozzá tea mécses helyett!

tabortuz.jpg

 

A kép forrása: burge-and-company.myshopify.com

Lámpák, lámpások, villanyoszlopok

Ha nincs lehetőségünk világító fényforrást tenni a minikertbe, vagy tündérkertbe, akkor tegyünk csak egy lámpaoszlopot vagy egy lámpást. A hatás így is meg lesz... 

 lampaoszlop2.jpg

A kép forrása: efairies.com

Lámpásokat, házikókat, tündéreket és sok egyéb kiegészítő terméket találsz a Bernikert Webshopban. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, kerti dekorációk, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkertfórumon.

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr2811959757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása