Víz megjelenítése tündérkertben, minikertben
2015. május 27. írta: Bacsó Berni

Víz megjelenítése tündérkertben, minikertben

Sok kertben található medence, kerti tó, esetleg szökőkút. Erdőben is gyakran találunk patakot, forrást. A  víz látványa megnyugtat, felvidít, táplál, ezért fontos a víz megjelenítése a minikertben vagy tündérkertben is. Ennek több módja is van:

1. Egy szép, kicsi, kerámia kaspó is kerülhet a tündérkertbe, mint egy mesterséges tómeder. Az alábbi gyönyörű megoldás a www.minigardener.wordpress.com oldalon látható

 tunderkert_minigardener2.jpg

Készíthetjük egy műanyag edényben, tálban besüllyesztve a talajba vagy műanyag fóliával (mint a tófólia). Az alábbi képen egy nagy műanyag kaspóba van besüllyesztve egy műanyag cserép alátét, ennek apró kavicsok, kövek takarják a szélét, mintegy kavicsos vízpart. Fel van töltve vízzel és erre került a tavirózsalevélen üldögélő tündér.

tunderkert_vizi.jpg

 A kép forrása: bernikert.hu

2. Kék üvegkavics használatával imitálhatjuk a vizet. Néhány esetben praktikusabb "víz nélkül" kialakítani a vizet: pl. napos helyen található a tündérkert, és mivel apró vízfelületről beszélünk, hamar kiszáradna, gyakran kellene utántölteni. Szerintem kicsit elegánsabb megoldás az átlátszó kék üvegkavics használata, de ez is szép.

pinkandgreenmamablogspotcom.jpg

A kép forrása: www.pinkandgreenmama.blogspot.com

pinterestcom.jpg

A kép forrása: www.pinterest.com

Ezzel a módszerrel, akár tengerparti hangulatot is megjeleníthetsz egy tündérkertben.

beach-miniature.jpg

A kép forrása: miniature-gardening.com

Átlátszó, kék üvegkavicsot itt tudsz beszerezni.

3. Kiszáradt patakmeder készítése kavicsokkal. Természetes, folyami kaviccsal persze sokkal valóságosabb a látvány. 

silohillfarmblogspotcom.jpg

A kép forrása: www.silohillfarm.blogspot.com

kiszaradt_patak.jpg

A kép forrása: miniature-gardening.com

4. Előre gyártott, minikertbe való tómeder használatával. Ilyen tómedret és tündért találsz a Bernikert Webshopban is. Egyszerűen csak elhelyezed a tündérkertben, feltöltöd vízzel és kész is.

to-fairyhomesandgardenscom.jpg

A kép forrása: www.fairyhomesandgardens.com

Remélem találtál olyan megoldást, ami beilleszthető a tündérkertedbe. 

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr357482310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása