Tündérkertes kopogtató

2019. április 05. 13:22 - Bacsó Berni

A tündérkerti elemeket többféle dekorációhoz is felhasználhatjuk, nemcsak hagyományos kertekhez. Dekoráció lehet egy mélyebb képkeretben, fadobozban elkészített minikert, mellyel a falat díszítjük, de lehet pl. egy kopogtató is, amit a fehér, műanyag bejárati ajtók dekorálására használhatunk. Egy hagyományos kopogtató helyett is készíthetünk varázslatos tündérkertet, vessző- vagy más natúr alap felhasználásával.

koszoru-600.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Minikert, tündérkert pályázat 2019

2019. március 25. 14:06 - Bacsó Berni

Nevezési feltételek:

  • Nevezés fotóval (egy pályázó több minikerttel is nevezhet!), de egy kertet csak EGY fotóval lehet nevezni és csak EGY kategóriában. Válaszd ki a legjobb fotót kertedről! (Kérlek, csak olyan kerttel nevezz, mely még nem vett részt pályázatunkon egyik évben sem!)
  • Legyél a Bernikert Facebook oldal kedvelői között, így könnyedén nyomon követheted a szavazás állását, a nyertesek névsorát.
  • Csak élő növényeket tartalmazhat a kert (kivéve szárított moha).
  • A nevező automatikusan hozzájárul, hogy az általa feltöltött képet Facebookon, Blogunkon, Pinterest oldalunkon, egyéb elektronikus és nyomtatott kiadványokban megjelenítsük külön engedély nélkül.

soos-magdolna_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A legjobb növények floráriumba

2019. március 01. 16:25 - Bacsó Berni

A növényekkel beültetett üvegedények - más néven floráriumok - újra reneszánszukat élik. Ki ne szeretne egy gyönyörű minikertet az asztalán?  Sokkal varázslatosabb egy cserép virágnál, és ha jól van elkészítve, akkor a gondozása is egyszerűbb. Kényesebb növényeket is tarthatunk benne, hiszen az üvegházban uralkodó meleg, párás környezetben a trópusi növények is szépen fejlődnek, beültetésük és, így gondozásuk nem okoz nehézségeket. Ráadásul a természetet idéző apró kompozíciók különösen jótékonyak a környezetünkben, a munkahelyen pedig még inkább szükség van rájuk. Ja, és ne feledkezzünk meg az apró kiegészítőkről sem!

tajkepek.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Fiók függőlegesen

2019. február 15. 17:47 - Bacsó Berni

Már több fiókban készült kertemet megmutattam. Ezek a darabok újrahasznosításból származtak, hiszen maga a konyhaszekrény már nem volt használható, viszont a fiókokat meg lehetett menteni. Remek kaspó alapanyagként szolgálnak azóta, jól beváltak. A legtöbb kert, amit mutattam vízszintesen helyezkedett el, de most kipróbáltam milyen függőlegesen beültetve. Hiszen így még helytakarékosabb, falra is akasztható.

fiok-konyvbe-2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Gyerekekkel elkészíthető kaspók tejesdobozból, ásványvizes palackból, kávéspohárból...

2019. január 30. 16:26 - Bacsó Berni

Rengeteg hulladék keletkezik a háztartásokban. Egy részét megpróbáljuk újrahasznosítani, ezért gyűjtjük a papírt, műanyagot, üveget. Persze, hogy elkerüljük az újrahasznosítást, inkább meg se kellene venni azokat a termékeket, melyeknek a csomagolása folyamatosan hulladékot termel. Ásványvízről már nagyon régen lemondtunk, azonban a tejesdobozok folyamatosan jelen vannak nálunk... A dobozok egy része óvodákban, foglalkozásokon kezdett új életet, mint kaspó. Ezeken keresztül mutattam meg gyerekeknek, felnőtteknek, hogyan lehet beültetni a növényeket vízkifolyóval nem rendelkező kaspókba. 

csoport-500.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Faházikó (lombház) készítése

2019. január 21. 14:53 - Bacsó Berni

Egy tündérkert önmagában is fantasztikus, azonban van néhány eleme, mely különleges hangulatot tud neki kölcsönözni. Egyik ilyen elem a házikó. Érdemes erre a kiegészítőre kicsit több időt, energiát áldozni, mert a kert látványát még varázslatosabbá teheti. 

Most a házikók egy különleges fajtájáról mutatnék néhány képet, ezek a lombházak. Nekem annyira az itthoni kertekből nem ismerős, de amerikai filmekben sok lombház tűnik fel, gyerekek kerti kuckójaként. Tündéreknél még autentikusabb, hiszen - legalábbis számomra - a tündérek erdei lények, melyek jobban érzik magukat  fák közelében. 

lombhaz1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Apró bőröndkert nosztalgikus hangulatban...

2018. december 13. 16:18 - Bacsó Berni

Hogy miért pont bőröndkert? Tényleg nem nagyon lehet másra használni őket, viszont mivel elég tartósak, remek ötlet benne minikertet készíteni. Azokat a bőröndöket nem szeretem erre a célra, melyeknek bármilyen része textillel van borítva, mert az nem tisztítható. Földdel, nedvességgel való érintkezés után csúnya lesz... Ezt a kis bőröndöt, még régebben kaptam, de annyira kopott volt, hogy azt hittem ezt már tényleg nem lehet használni. Amikor megláttam viszont a Pentart antikoló pasztáit, akkor jutott újra eszembe a bőrönd.

fokep-2_600.jpg

Tovább
Szólj hozzá!