Ha fakul a homok...
2018. augusztus 14. írta: Bacsó Berni

Ha fakul a homok...

Ilyen hőség, napsütés nyomot hagy a kerti dekoráción is. Engem nemrég ért a meglepetés, hogy a tengerparti minikertem kék dekorhomokja egyik napról a másikra halvány szürke lett... Persze azért a szél is megfújta és a gyerekek is eljátszották a felét...

fokep_kozepes_1.jpg

Egy pici darabon kipróbáltam, hogy egy új módszerrel is fakul-e a dekorhomok, de szerencsére nem! A módszer a következő:

  • az alapot (méretre vágott, átlátszó műanyag fólia, dekorgumi stb.) lekenjük kavics- és mozaikragasztóval,
  • a dekorhomokot összekeverjük egy tálkában mozaik- és kavicsragasztóval, majd spatulával a kapott krémet rákenjük az alapra. 

A ragasztó vékony réteget képez a homokszemcséken, így a színét nem tudja kiszívni a nap. Mivel a szemcsék egymáshoz is és az alaphoz is hozzá vannak ragasztva a szél sem tudja elfújni. Itt látható a különbség a régi és az új dekorhomok között:

img_3602.JPG

Az egyik új kertemben a "tenger" már ezzel a módszerrel készült. A partján egy gyönyörű sellő pihen. 

sello_1.jpg

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr4014173565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása