Tündérkert raklapban
2018. július 09. írta: Bacsó Berni

Tündérkert raklapban

Írtam már, hogyan készítettem raklapkerteket, hogy a városi kiskertünkben minél nagyobb felületen ültethessek növényeket. Azonban újabb raklapokhoz sikerült hozzájutnom, de ezek egy kissé másképp néztek ki, így rögtön láttam, hogy ezekben tündérkert lesz... Elkészült az első:

raklap_tunderkert.jpg

A raklap másik oldalát használtam most, a lyukak alulról be lettek deszkázva, hogy megtartsa a virágföldet, de nem akartam, hogy locsoláskor a föld is kimosódjon, így a raklap és a deszka közé sűrű háló is került. Kapott néhány réteg lazúrt, hogy a fa védve legyen az időjárás viszontagságaitól. Belül pedig lenolajjal lett átkenve, hogy természetes anyaggal érintkezzenek a növények gyökerei, ne festékkel.

A raklapot feltöltöttem földdel, majd bekerültek a növények és természetesen a varázslatos kiegészítők is. Itt látod az egyes szinteket külön-külön.

raklap_tunderkert_felso.jpg

A legfelső sorba került egy varázslatos házikó, mellette egy Juniperus communis 'Compressa', valamint egy törpeszegfű, mely egész nyáron ontja gyönyörű rózsaszín virágait. A tündér egy kétszemélyes padon tud megpihenni, vagy a másik törpe örökzöld árnyékában. Természetesen átmehet a következő szintre is :-)

raklap_tunderkert_kozepso.jpg

Itt található egy csodálatos, apró virágú japánmirtusz, valamint két törpeszegfű, és egy kúszó kakukkfű (Thymus preacox), mely mellett éppen egy bárány legel. A mákvirág tündér éppen a kötélhágcsóhoz tart.

raklap_tunderkert_also.jpg

Alulra tettem néhány pozsgást (Aeonium haworthii és pókhálós kövirózsák - Sempervivum arachnoideum), de került ide egy ajtó is, mely a tündér házába vezet, illetve egy kiszáradt patak híddal és egy búzavirág minitündér

Ha nem találsz elég nagy kaspót tündérkertednek, akkor nézz körül, hátha tudsz használni valami olyan dolgot, ami másnak már nem kell. Ez a raklap elég keskeny, így elfért a kocsibeállón, jól a kerítéshez rögzítve.

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr414102517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása