Mi mindenre jó egy minikert...

2017. február 22. 17:09 - Bacsó Berni

Azonkívül, hogy remek hobbi minikertet készíteni, nagyon sok mindenre fel is lehet őket használni. Legfontosabb mégis az, hogy jó megvalósítani elképzeléseinket. Tervezgetni a kert stílusát, a növényeket, kaspót (akár magunk is elkészíthetjük ezt is...), és a kiegészítőket. Nemcsak magunk örömére készíthetünk ilyen kiskerteket, hanem lehetnek....

asztaldisz2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Saját teakert...

2017. február 20. 10:07 - Bacsó Berni

Nem csak a saját termesztésű paradicsomnak van fantasztikus íze, nagy élmény a saját teakeverékünket kortyolgatni is. Nálunk annyira bejött, hogy sokszor teázunk nyáron is. Hely nem kell hozzá túl sok, elég egy lekerített sarok, ahol ezek a növények szabadon nőhetnek. Természetesen jóval kisebb helyen (erkélyen, lakásban is lehet próbálkozni a növények termesztésével, de olyan finom, hogy nagyobb mennyiség kell belőle.

teacup-herb-garden.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Tündér ház építők, készítők

2017. február 16. 12:40 - Bacsó Berni

Nem tudom, ki, hogyan találta meg álmai munkáját, de biztosan vannak irigylésre méltó szakmák. Pl. léteznek olyan emberek, akik abból élnek, hogy tündér házikókat készítenek, és nem kis sikerrel... Szeretnék néhányat bemutatni, hátha más is, ezen a területen szeretne dolgozni, vagy csak megnézné ezeket a különleges, egyedi alkotásokat.

green.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Minikert, tündérkert pályázat 2017 - Bernikert

2017. február 13. 12:00 - Bacsó Berni

Nevezési feltételek:

  • Nevezés fotóval (egy pályázó több minikerttel is nevezhet!), de egy kertet csak EGY fotóval lehet nevezni és csak EGY kategóriában. Válaszd ki a legjobb fotót kertedről! 
  • Legyél a Bernikert Facebook oldal kedvelői között, így könnyedén nyomon követheted a szavazás állását, a nyertesek névsorát.
  • Csak élő növényeket tartalmazhat a kert (kivéve szárított moha).
  • A nevező automatikusan hozzájárul, hogy az általa feltöltött képet Facebookon, Blogunkon, Pinterest oldalunkon, egyéb elektronikus és nyomtatott kiadványokban megjelenítsük külön engedély nélkül.

gal_agnes_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A Bernikert bolt...

2017. február 08. 12:16 - Bacsó Berni

Régóta dédelgetett vágyam valósult meg, hogy megnyitott 2017.02.07-én a Bernikert bolt. Egy kis tavasz ebben a zord, szmogos időben. Az üzletet még karácsony előtt megtaláltuk, de nem tudtuk hogyan rendezzük be, mikortól béreljük és egyáltalán mi kell egy bolt nyitáshoz, hiszen eddig még nem csináltunk ilyet.

anonymouse.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Milyen tető kerüljön a tündérházikóra?

2017. február 07. 14:59 - Bacsó Berni

Szélesebb már a tündérkert házikó kínálat, de előfordul, hogy mást képzeltünk el a kertünkbe, vagy a teraszunkra, esetleg szeretnénk magunk elkészíteni. Írtam már bejegyzéseket, hogy ötleteket adjak a ház elkészítéséhez (itt és itt olvashatod őket), azonban a tetőről talán kicsit kevés szó esett...

fokep_4.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Egyszerűen elkészíthető növényházak

2017. január 23. 10:06 - Bacsó Berni

Nemsokára itt a tavasz:-). Persze ez még egyáltalán nem látszik most... Van, aki már ilyenkor a korai salátára, retekre, borsóra, stb. gondol... Felosztja gondolatban a veteményest, és nézegeti milyen vetőmagot érdemes beszerezni, vagy a saját vetőmagokat rendszerezgeti. Persze nem szabad túl korán nekilendülni, de az biztos, hogy sok mindennel elő lehet készülni a tavaszi kerti munkákra. Pl. egy növényház, apró fólia megvédi a növényeket késői fagyoktól. Egyenletesebben és jobban tudnak fejlődni a növények benne. Ha nem szeretnél rá sokat áldozni lehet, hogy a készítéséhez felhasználhatsz néhány otthon található dolgot is...

felhajtos.jpg

Tovább
Szólj hozzá!