Új trend a minikertben - sellőkertek, avagy kert a tengerben

2017. május 25. 16:37 - Bacsó Berni

Lassan közeledik a nyár, még akkor is, ha egyik nap elönt a víz, másnap pedig hideg van... A nyaralás, tenger, tengerpart egyre izgalmasabb téma. Tengerparti témájú minikertek eddig is készültek (nézd meg őket itt) de újabban megjelenítik a tenger mélyét is, vagy legalábbis egy varázslatos tengerparti képet sellőkkel, kagylókkal, különleges növényekkel. Ha van kedved, nézz szét ebben a csodálatos világban.

 ladaban.jpg

Tovább
1 komment

Minikertek újrahasznosított kaspóban

2017. május 18. 16:27 - Bacsó Berni

A hétvégén (2017. május 20-21.) lesz a Múzeumok Majálisa a Nemzeti Múzeum kertjében. Idén a központi téma a kertek, zöld felületek és az újrahasznosítás lesz. Nagyon örülünk, hogy mi is részt vehetünk rajta, hiszen a mi mottónk is (ültetni bármibe lehet...) kapcsolódik az újrahasznosításhoz, és remélem, hogy minikertek révén a legszürkébb íróasztal is zöldebb lehet...

Sok dologgal készülünk:-). Aki kilátogat, remélem megnéz minket is, a rengeteg színes program mellett. Most az egyik, gyerekekkel elkészíthető kaspót szeretném megmutatni. (Nemcsak ilyet fogunk készíteni, hanem cicát is tejesdobozból... és természetesen "nagyobb" minikerteket hagyományos kaspókba, illetve növényekkel beültetett faliképeket).

varazslo.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Varázslatos minikertek - személyre szabott ajándék

2017. április 24. 11:54 - Bacsó Berni

Az ajándékozás általában nehéz, főleg, ha valami tényleg különlegeset, személyre szabott ajándékot szeretnénk. Anyák napjára viszonylag egyszerű, hiszen főleg virágot, növényeket adunk ajándékba. Ha szeretnél idén valami különlegesebbet, akkor készíts egyedi ajándékot: minikertet, tündérkertet - különleges kiegészítőkkel. Növényekből választhatsz virágosat is bele, de teljesen saját elképzelés szerint valósíthatod meg, magát a kertet. 

csoport.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Mi mindenre jó egy minikert...

2017. február 22. 17:09 - Bacsó Berni

Azonkívül, hogy remek hobbi minikertet készíteni, nagyon sok mindenre fel is lehet őket használni. Legfontosabb mégis az, hogy jó megvalósítani elképzeléseinket. Tervezgetni a kert stílusát, a növényeket, kaspót (akár magunk is elkészíthetjük ezt is...), és a kiegészítőket. Nemcsak magunk örömére készíthetünk ilyen kiskerteket, hanem lehetnek....

asztaldisz2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Saját teakert...

2017. február 20. 10:07 - Bacsó Berni

Nem csak a saját termesztésű paradicsomnak van fantasztikus íze, nagy élmény a saját teakeverékünket kortyolgatni is. Nálunk annyira bejött, hogy sokszor teázunk nyáron is. Hely nem kell hozzá túl sok, elég egy lekerített sarok, ahol ezek a növények szabadon nőhetnek. Természetesen jóval kisebb helyen (erkélyen, lakásban is lehet próbálkozni a növények termesztésével, de olyan finom, hogy nagyobb mennyiség kell belőle.

teacup-herb-garden.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Tündér ház építők, készítők

2017. február 16. 12:40 - Bacsó Berni

Nem tudom, ki, hogyan találta meg álmai munkáját, de biztosan vannak irigylésre méltó szakmák. Pl. léteznek olyan emberek, akik abból élnek, hogy tündér házikókat készítenek, és nem kis sikerrel... Szeretnék néhányat bemutatni, hátha más is, ezen a területen szeretne dolgozni, vagy csak megnézné ezeket a különleges, egyedi alkotásokat.

green.jpg

Tovább
Szólj hozzá!