Vonjuk be a gyerekeket is a kertészkedésbe!

2016. szeptember 22. 11:40 - Bacsó Berni

Nekem nagyon fontos, hogy a gyerekeim sokat legyenek levegőn. Így aztán jöhet bármilyen idő, valamilyen indokkal minden nap kicsalom őket. Nálunk szerencsére nem túl szélsőséges az időjárás. A legjobban azt szeretem, ha sikerül őket rávenni, hogy együtt kertészkedjünk. Jó, néha a növények nem örülnek neki, de azt hiszem hosszú távon megéri, hiszen tudják mi fán terem az eper, merre kell keresni a spenótot, amiből nagyon finom tésztát készítünk utána együtt. Ha gondozzák a növényeket, akkor jobban értékelik és szeretik a belőlük készült ételeket is.

fiuk_fan.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Kertek bőröndben, dobozban...

2016. szeptember 13. 15:38 - Bacsó Berni

Minikertet nagyon sok mindenben lehet készíteni. Nekem ez a része tetszik a legjobban, hiszen újrahasznosíthatunk valami szép, régi dolgot, ami amúgy csak hányódna a padláson, vagy ki tudja merre, mert sajnáljuk kidobni. Most olyan minikerteket találtam, illetve készítettem, amelyek régi dobozban, bőröndbe kerültek, szokványos kaspók helyett.

borond_srehen.JPG

Tovább
1 komment

Egy csésze kertet?

2016. szeptember 12. 13:57 - Bacsó Berni

Kicsi a kerted vagy a lakásod? Készíts varázslatos minikertet! Egy minikert vagy tündérkert bármikor elkészíthető, így az esős idő, vagy a nagy meleg sem lehet akadály... Lentebb található egy rövid videó, arról, hogy milyen egyszerűen elkészíthető egy ilyen pici kertecske. A hozzávalók, kiegészítők, pedig származhatnak újrahasznosításból (lásd mi mindenre jó egy régi csésze vagy bőrönd), illetve egy kis kreativitással magunk is sok mindent elkészíthetünk. A saját készítésű házikók, mini kerti bútorok, kerítések elkészítéséről rengeteg bejegyzést találsz a Bernikert Blogon.

cseszekert.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Harry Barber miniatűr kastélyai

2016. augusztus 01. 11:09 - Bacsó Berni

Egészen különleges látnivalóban lehet annak része, aki az Egyesült Államokban megnézi a Champlain-tavat, illetve a környékét. A tó egyébként jól ismert a vízi sportok, horgászat kedvelői között, de nemcsak ezért érdemes meglátogatni. South Hero környékén ugyanis varázslatos, kőből rakott miniatűr kastélyokat, házakat, valamint kaspókat találhatunk.

castle4.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Könnyű kerti dekorációk

2016. július 22. 14:54 - Bacsó Berni

Egy kertet nemcsak gyönyörű növényekkel lehet feldobni, hanem egyszerű, praktikus ötletekkel is. Felhasználhatjuk a kidobásra szánt, vagy csak a padláson porosodó holmikat is. Egyet-kettőt szeretnék a mi kertünkben is megvalósítani, majd jövök a fotókkal is.

Nálunk leginkább a csap környéke problémás, nincs alatta burkolat, "csak" fű, így, ha valamelyik gyerek sűrűn locsolt a kis locsolókannájával, a csap egész környéke vizes, így ott jobban nő a fű...  csap.jpg

Tovább
Szólj hozzá!