Kőfal készítése tündérkertben, minikertben

2016. augusztus 23. 13:44 - Bacsó Berni

A kőfalak nagyon jól mutatnak egy tündérkertben, azonban pici konténerbe, csészébe nem rakhatunk igazi kőfalat... Lentebb találsz néhány egyszerű megoldást, hogyan lehet áthidalni ezt a problémát.

kohaz.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Harry Barber miniatűr kastélyai

2016. augusztus 01. 11:09 - Bacsó Berni

Egészen különleges látnivalóban lehet annak része, aki az Egyesült Államokban megnézi a Champlain-tavat, illetve a környékét. A tó egyébként jól ismert a vízi sportok, horgászat kedvelői között, de nemcsak ezért érdemes meglátogatni. South Hero környékén ugyanis varázslatos, kőből rakott miniatűr kastélyokat, házakat, valamint kaspókat találhatunk.

castle4.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Könnyű kerti dekorációk

2016. július 22. 14:54 - Bacsó Berni

Egy kertet nemcsak gyönyörű növényekkel lehet feldobni, hanem egyszerű, praktikus ötletekkel is. Felhasználhatjuk a kidobásra szánt, vagy csak a padláson porosodó holmikat is. Egyet-kettőt szeretnék a mi kertünkben is megvalósítani, majd jövök a fotókkal is.

Nálunk leginkább a csap környéke problémás, nincs alatta burkolat, "csak" fű, így, ha valamelyik gyerek sűrűn locsolt a kis locsolókannájával, a csap egész környéke vizes, így ott jobban nő a fű...  csap.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Raklapkert készítése - tapasztalatokkal

2016. július 06. 16:00 - Bacsó Berni

Már írtam a raklapkertekről - még 2014 végén, akkor készítettem az elsőt. Már akkor tervben volt, hogy készül még néhány, amit idén tavasszal sikerült is megvalósítanom. Két további raklapot készítettem el, beültetve eperrel és délvirággal. Az első raklapkert készítése során jöttem rá, hogy leírva könnyebbnek tűnt, mint tényleg elkészíteni, de ezt a két raklapot már sokkal egyszerűbben és gyorsabban tudtam elkészíteni. Ezt szeretném most megosztani. Az eredeti bejegyzést itt találjátok.

fokep2.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Minikertnyi falu

2016. június 27. 13:47 - Bacsó Berni

Ez a legutóbbi minikert, amit a fiaimmal készítettem (3 és 5 évesek...). Nagyon lelkesek voltak, ők helyezték el a házakat és ötleteket adtak, mit hova tegyek. Persze rengeteg olyan kérésük is volt, amit sajnos nem tudtam teljesíteni, mivel mini sárkányokat és kincseket nem tudtam felvonultatni... Másnak is ajánlom, remek kerti elfoglaltság, és azóta is "játékban" van a kert.

falu.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Pályázz te is...

2016. június 23. 16:31 - Bacsó Berni

Nekem úgy tűnt, hogy nagyon sokan szívesen vettek részt minikertjükkel a Bernikert Minikert, tündérkert pályázaton. Indulnak hasonló pályázatok szerte a világban, amit most találtam az USA-ban, The Magic Onions és a www.FairyGardens.com szervezi. Bárki indulhat, aki tölt fel fotót az oldalukra. A nyeremények pedig: az első díj vásárlási utalvány 100$ értékben...

fairy-garden-contest-e1459200192732.png

Tovább
Szólj hozzá!

Mitől lesz igazán "igazi" egy minikert?

2016. június 07. 16:06 - Bacsó Berni

A saját kertünkben mindent gondosan megtervezünk. Pl. a kerti úton eljuthatunk a hintához, kerti tóhoz. A veteményeseket és az emelt ágyásokat úgy alakítjuk ki, hogy kényelmesen meg tudjuk közelíteni, illetve elérjük az ágyás minden részét. Épp elég széles a járda. A fák, növények a kertünk méretéhez igazodnak, a madáretető a madarakhoz. Nekünk is furcsa az olyan kert, ahol egy hatalmas fa elnyom minden lehetőséget a kertben, vagy túl sok fa van beültetve. A másik véglet szintén furán hat: szinte üres a kert, csak fű... Pont ezeket a lehetőségeket/feltételeket kell megteremteni a tündérkertben, minikertben is.

fokep_2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Törött vagy ép cserépből tündérkert

2016. június 01. 14:15 - Bacsó Berni

Biztosan nagyon sokan láttatok már képeket a Facebook-n, Pinterest-n, a törött virágcserép felhasználásáról egy fantasztikus minikert megalkotásához. Én is készítettem egyet (volt törött cserép...), illetve arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem feltétlenül kell eltörni hozzá a cserepet. Olyan képeket is mutatok, ahol teljesen ép cserépben is remekül mutat a tündérkert.

fokep_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!