Bernikert és a környezettudatosság
2018. június 13. írta: Bacsó Berni

Bernikert és a környezettudatosság

A környezetre való odafigyelést nem lehet elég korán elkezdeni. Mióta gyermekeim megszülettek, sokkal tudatosabban éljük meg a családban az újrahasznosítást, valamint a környezeti szennyezés minimalizálását. A vállalkozásomat azért (is) indítottam, hogy a gyerekeknek minél tartalmasabb kapcsolata legyen a kerttel, növényekkel. Legyen lehetőségük megfigyelni a növények fejlődését, megismerni, hogyan étkezhetünk egészségesebben a saját magunk termelte növények segítségével télen is, és észrevegyék az évszakok változását. Mit is jelent mindez valójában?

borond_srehen.JPG

  • Olyan termékeket igyekszünk beszerezni, melyek azontúl, hogy a gyerekek számára is szórakoztatóvá teszik a kertészkedést, hosszú távon használhatók. Legtöbb termékünk igen időtálló, jó minőségű.
  • Csomagolás esetén: használt csomagolóanyagot használunk, boltokból, illetve az áruval érkezőket hasznosítjuk újra.
  • Folyamatosan készülnek azok a blogbejegyzések, melyek népszerűsítik a kertészkedést, még akkor is, ha valakinek nincsen kertje, minikert, falikert készítés révén.
  • Állandóan ötletelünk mibe érdemes még ültetni, fantasztikus kertjeink születtek bőröndben, régi törött cserepekben, csészékben, ruháskosárban, vasalóban, stb...
  • Minikert, tündérkert pályázatunk minden évben több ezer emberhez jut el, így is népszerűsítve a kertészkedést. 

2018_aprilis_kicsi.jpg

Újrahasznosítási ötlet nyárra, ami gyerekekkel is elkészíthető pet palackból vagy tejesdobozból:

varazslo_1.JPGcicas_kicsi_1.jpg

Az elkészítésüket, illetve a növények beültetését, gondozását, ebben a régebbi bejegyzésben találod meg.

Természetesen tovább dolgozunk rajta, hogy még többet tudjunk tenni a környezetért. Ha szeretnél minket segíteni ebben, akkor oszd meg bejegyzéseinket, kövesd az oldalunkat.

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr4714043466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása