Valentin napi ajándék növénykedvelőknek...
2018. január 10. írta: Bacsó Berni

Valentin napi ajándék növénykedvelőknek...

Szerintem egy szép növényhez nem kell alkalom, bármikor jöhet ajándékba! Ha Valentin napra szeretnél mégis valami különlegesebbet adni párodnak, szerintem ez az apró, könnyedén elkészíthető ajándék remek lehet.

boros_pohar.jpg

A kép forrása: hometalk.com

Ha a párod szereti a növényeket, de a gondozásukat nem annyira, akkor válassz pozsgás növények közül, vagy Tillandsiát.

Hozzávalók a Tillandsia-s verzióhoz:

  • borospohár,
  • Tillandsia,
  • homok vagy kavics,
  • apró kagylóhéj, illetve csigaház.

A Tillandsia gondozása annyiból áll, hogy hetente 10-15 percre vízbe tesszük, utána papírtörlőn megszárítjuk, és mehet vissza a helyére. A tillandsiákról itt találsz több információt. Kedvelik a világos, de nem napsütötte helyet, illetve a párás környezetet. Ezt a növényt ültetni se kell, ha teljesen száraz csak beletűzöd az apró kavicsos, vagy homok rétegbe. Körülötte díszítheted apró kagylóhájakkal, csigaházakkal, kavicsokkal.

Hozzávalók a pozsgást tartalmazó verzióhoz:

A pozsgások gondozása se túl bonyolult: kéthetente kapjanak egy pici vizet. Nem szabad túl locsolni! A növényeket világos helyre tegyük, de nem érje közvetlen napsütés. Ezeket a növényeket ültetni kell, fontos számukra a jó vízelvezető talaj, ezért vagy pozsgásoknak való földbe ültesd őket, vagy a normál virágföldet keverd össze aprószemű kavicsokkal. A pohár aljába először tegyél egy réteg kavicsot, majd erre tedd a növényeknek való virágföldet és ültesd be a pozsgást. A virágföld tetejét díszítheted vékony réteg aprószemű kaviccsal. 

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr2113564283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása