Avalon tündérei
2017. november 13. írta: Bacsó Berni

Avalon tündérei

Általában minden érdekel, ami tündérekkel kapcsolatos, hiszen ők természetközeli, varázslatos világban éltek/élnek. Erdők, mezők, virágok tündérei jelennek meg ezekben a csodálatos mondákban, mesékben. Legutóbb egy skót tündérmeséket tartalmazó könyvet, valamint egy magyar népmesén alapuló könyvet ajánlottam a tündérek világát kedvelőknek (itt elolvashatod). Most egy kicsit az Avalon mondavilágról írnék.

fyp103_003.jpg

Földanya tündér 

Avalon szigete és tündérei Artúr király legendájához kapcsolódnak. Artúr király ma ismert alakja Galfredus de Monmouth Historia Raegum Britanniae c. művében (1136 körül íródott) bukkan fel. Galfredus korábbi történelmi anyagokat és mondákat gyűjtött össze. Ebben olvasható, hogy Artúr király kardját Avalon szigetén kovácsolták. Egy 15. századi szerzetes és költő John Lydgate is úgy ír róla, hogy Artúr királyt halála után tündérek vitték Avalonba, ahol addig pihen, míg újra szükség lesz rá. Avalonról úgy írnak, mint egy varázslatos helyről, ahol bőséges a termés és mindig nyár van. Avalon birodalma a tündérek varázslata által az emberek számára nem látható, nehezen elérhető.

fyp115_002.jpg

Holdfény tündér

Avalon tündéreiről nagyon kevés információ érhető el. A képi világát azonban egy angol művész - Lisa Parker - gyönyörű figuráiban, rajzaiban próbálta megeleveníteni. Lisa Parker legnagyobb szenvedélye a természet, főleg állatok megjelenítése, azonban szívesen kalandozik a fantázia és a varázslatok birodalmában is.

fyp113_003.jpg

Mesélő tündér

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr3613260185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása