Makkból készíthető tündérkerti kiegészítők
2017. november 02. írta: Bacsó Berni

Makkból készíthető tündérkerti kiegészítők

Tölgyerdőben lépten-nyomon makkba botlunk ősszel. Tündérkertbe remek kiegészítők készíthetők belőle. Összegyűjtöttem néhány felhasználási módját, válogass belőle! Ha legközelebb kirándulni mész, gondolj a tündérkertedre is, tegyél néhány makkot zsebre.

makk_1.jpg

A kép forrása: onechitecture.com

A fenti képen egy  kis szekrényke látható, melyen edényeket tárolnak. Az edények makk kupacsból "készülnek". Egymásra rakott kis edénykék remekül mutatnak a polcokon, de néhány gombát is készíthetsz bele süthető gyurmából. A kucsmagomba elkészítése igazán egyszerű...

feszek_1.jpg

A kép forrása: thejuise.blogspot.hu

Ha madarat nem tudsz készíteni, készíts apró fészket a makk kupacsából, tegyél bele pici mohát vagy zuzmó darabkát, illetve apró tojásokat (süthető gyurmából).

gomba.jpg

A kép forrása: diyfairygardens.com

Makk kupacsból akár gomba is készülhet. Hasonlít az őzlábgombára :-)

madarhaziko_1.jpg

A kép forrása: pinterest.com

Csak két kis lyukat kell fúrni a makkra és máris elkészíthető egy apró, de varázslatos madárházikó is.

Szeretnél egy kis fényt a tündérkertbe? Készíts lámpásokat! Az alábbi képen látható lámpák a Fiddlehead sötétben világító lámpásai, de könnyedén elkészíthető makkból is. A makkot fesd le sötétben világító festékkel, illetve a kupacsba kell egy apró szemescsavar, amivel felakasztod egy meghajlított drótra.
lampak.jpg

A kép forrása: webshop.bernikert.hu

Inkább hangulatvilágítást szeretnél? Tegyél gyertyákat a kupacsba! A gyertya elkészíthető viaszból is, de én süthető gyurmából készítettem őket (a kanócot is...).

makk_gyertyak.jpg

A kép forrása: pinterest.com

 Remélem sikerült találnod néhány ötletet!

 

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkreHa szeretnél többet olvasni a minikertekről, tündérkertekről, töltsd le "A tündérkertek varázslatos világa" című ingyenes e-book-t. Itt tudod letölteni.

Tündéreket, minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot, falikerti termékeket találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, kerti dekorációk, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

Elindult a Minikert, tündérkert pályázat 2018! A nevezéshez csak egy fotó kell! Itt olvashatod el a részleteket.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr8613109414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása