Érdekes (író)asztali dekorációk
2017. augusztus 25. írta: Bacsó Berni

Érdekes (író)asztali dekorációk

Lassan minden visszaáll a régi kerékvágásba... Elkezdődik az iskola, vége a nagy szabadságoknak, és kezdődik az ősz. Az ősz az egyik kedvenc évszakom, annak ellenére, hogy ilyenkor kevesebbet tudok a szabadban lenni, a növények között... Persze a természetet, illetve a növényeket az íróasztalunkra is csempészhetjük, így sokkal vidámabb a munka. iroasztal_tillandsia_2.jpg

A kép forrása: pinterest.com

Képkeretbe minikertet is készíthetünk több növény összeültetésével. Kíváncsi vagy hogy készül? Olvasd el itt!  Nemcsak íróasztalra tehető, hanem akár falra is akaszthatod...

novenykep.JPG

Az alábbi lámpás nagyon tetszik, Daniel Pouzet tervezte. Két funkciós, egyrészt biztosítja a növényeknek a helyet (kaspó), másrészt a fényt. Tehát nyugodtan betehető egy sötétebb sarokba is, a lámpa felkapcsolásával a növények is kapnak elegendő fényt. A legjobb, hogy könnyedén öntözhető is, a lámpa tetején található egy lyuk, melyen keresztül beönthető a víz, utána maga a lámpatest szabályozza a növények vízellátását. A fényt lehet állítani, hogy speciális növény fényt adjon, vagy "csak" világítson. Sőt időzítővel szabályozhatunk mindent.

lampas2.jpg

A kép forrása: sagegreenlife.com

Mi tehetné vidámabbá a munkanapot, mint egy tengerparti kép... Csak arra kell vigyázni ne menjen a munka rovására az álmodozás... Ha szeretnél hasonlót készíteni, kattints ide!

tunderkert_7.jpg

Minikertek esetében elfelejthetjük a hagyományos kaspókat is. Ha biztosítjuk a megfelelő vízelvezetést, akkor szinte bármibe ültethetünk! Nagyon szépek ezek az üvegpohárba készült kompozíciók. Alulra kerül a vízelvezető kavics, rá egy pici átlyuggatott fólia, majd rá a virágföld, és ebbe ültessük a növényeket. A virágföld takarására itt színes zuzmót tettek, de került rá pici dekorációs moha, vagy kavics is.

szukkulens_poharban.jpg

A kép forrása: acultivatednest.com

Ha játékosabb dekorációt szeretnénk, akkor válogassunk a gyerekek megunt játékai között. Egy műanyag dínó hátába készítsünk megfelelő lyukat, majd fújjuk át festék spray segítségével az általunk választott színre. Ültethetünk bele pici pozsgásokat vagy tillandsiat, ebben az esetben még virágföld se kell neki. Tillandsia gondozásához kattints ide, sokkal egyszerűbb, mint gondolnád!

dino_mini.jpg

etsy.com 

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr2112587877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása