Mi mindenre jó egy minikert...
2017. február 22. írta: Bacsó Berni

Mi mindenre jó egy minikert...

Azonkívül, hogy remek hobbi minikertet készíteni, nagyon sok mindenre fel is lehet őket használni. Legfontosabb mégis az, hogy jó megvalósítani elképzeléseinket. Tervezgetni a kert stílusát, a növényeket, kaspót (akár magunk is elkészíthetjük ezt is...), és a kiegészítőket. Nemcsak magunk örömére készíthetünk ilyen kiskerteket, hanem lehetnek....

asztaldisz2.jpg

A kép forrása: ruffledblog.com

Party vagy esküvői dekoráció

Természetesen meg lehet oldani egy esküvő dekorációját szakember (dekoratőr) segítségével, azonban sokkal személyesebbé tehetjük az eseményt, ha mi is készítünk dekorációt. Ilyenek lehetnek a minikertek, tündérkertek. Nemcsak esküvőkre készülhetnek ilyen minikertek, hanem születésnapokra is. Lehetnek asztaldekorációk vagy köszönőajándékok is.

miniajandek2.jpg

A kép forrása: ruffledblog.com

Az apró köszönőajándék ültetőkártyaként is funkcionál. Csipkével átkötött feles pohárban egy gyönyörű pozsgás. Egyszerű és nagyszerű...

Asztali dekorációként, már készülhetnek nagyobb minikertek, összeültetések. Az alábbi képen szintén egyszerű poharakba kerültek a növények. 

asztaldisz.jpg

A kép forrása: pinterest.com

asztaldisz3.jpg

A kép forrása: weddingchicks.com

asztaldisz4.jpg

A kép forrása: heritagesucculents.com

Nagyon sokféleképpen dekorálhatjuk őket: színes dekorhomokkal, kavicsokkal vagy mécsessel, látványos eleme lesz az asztalnak. Persze kerülhetnek bele egyéb kiegészítők is. Gyerekzsúrra pl. diniszaruszok vagy tündérek lehetnek a minikertben, de az alábbi gombákkal tűzdelt minikert is látványos.

gombas.jpg

A kép forrása: crazyforus.com

Ajándék

Milyen nehéz néha az ajándékozás... Főleg, ha olyannak szeretnénk adni, akit annyira nem is ismerünk. Gondolom mindenki ismeri azt az érzést, amikor lemondó sóhajjal megveszi az éppen kezébe kerülő bonbont. Előfordul, hogy egyszerre több ajándék is kell, pl. ügyfeleknek, tanároknak. Az alap minikertet elkészíthetjük akár egyformára, de ha a kiegészítőket variáljuk, kicsit személyesebbé tehetjük őket.

cseszekert.jpg

A kép forrása: features.faithtap.stfi.re

Fantasztikus csészekertek készíthetők 1-2 növénnyel és pár apró kiegészítővel. A legfontosabb, hogy a csészealjába tegyünk pár cm vastagon kavicsot, majd erre egy lyuggatott műanyag fóliát, ami a vizet átengedi, de a virágföldet nem, majd jöhet a növények igényeinek megfelelő földkeverék. Ültessük be növényt/növényeket, tegyünk néhány kavicsot, vagy szárított mohát rá talajtakarónak, és szúrjunk be egy-két kiegészítőt. Lámpaoszlopot paddal, esetleg egy tündért, vagy varázsgömböt... Kinek-kinek ízlése és érdeklődése szerint :-).

cseszekert2.jpg

A kép forrása: viviano.com

A növényeket illetően, bármelyik igénytelenebb és kisebb méretű szobanövény jó választás: pl. fokföldi ibolya, korallvirág, hálóslevél....

Nézd meg a videót, milyen egyszerűen készítenek hasonló, de mégsem egyforma minikerteket egy egyszerű kaspóba...

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr7312100893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása