Milyen tető kerüljön a tündérházikóra?
2017. február 07. írta: Bacsó Berni

Milyen tető kerüljön a tündérházikóra?

Szélesebb már a tündérkert házikó kínálat, de előfordul, hogy mást képzeltünk el a kertünkbe, vagy a teraszunkra, esetleg szeretnénk magunk elkészíteni. Írtam már bejegyzéseket, hogy ötleteket adjak a ház elkészítéséhez (itt és itt olvashatod őket), azonban a tetőről talán kicsit kevés szó esett...

fokep_4.jpg

A kép forrása: etsy.com

Zsindelyes tető

zsindelyes.jpg

A kép forrása: beneaththeferns.com

A fenti képen a tető kartonból készült. Egyszerűen fess le egy darab kartont (mindkét oldalát érdemes!), majd vágd fel apró darabokra. Nem kell teljesen egyformára! A tetejére kell néhány nagyobb darab is. Alulról felfelé kezdd a ragasztást (ragasztópisztollyal viszonylag gyorsan lehet felragasztani őket)... Nem vízálló, csak beltéri házikókhoz ajánlott. 

Aprópénzből

Ha még mindig van otthon 1-2 forintosod, vagy nem tudsz mit kezdeni az 5 forintosokkal, ide kell néhány...

pennys.jpg

A kép forrása: hometalk.com

Az egyforma érmékből szép tetőt lehet készíteni, mindenféle méregetés, darabolás nélkül, persze ennek megvan az "ára". 

Kagylóhéjból

 

kagylo.jpg

A kép forrása: pinterest.com

A nyaralás óta csak pakolgatod a kagylóhéjakat... Használd fel őket egy különleges házikó elkészítéséhez! Ha nagyobbak, akkor érdemes a réseket mohával kitölteni. Ha kültérre kerül a házikó, akkor nem jó a ragaszópisztoly a ragasztáshoz, érdemes más erősebb ragasztót keresni. 

Süthető gyurma

pinterest1.jpg

A kép forrása: pinterest.com

Süthető gyurmából nagyon sok mindent ki lehet alakítani. Remek anyag, jól bírja a kültéri viszontagságokat is, persze csak sütés után. 

sutheto.jpg

A kép forrása: flickr.com

Tobozpikkelyből

toboz.jpg

A kép forrása: diyfairygardens.com

Én legtöbbször ezt használom tündérkerti házikóhoz. Könnyen hozzáférhető, természetes anyag. Nekem legjobban a selyemfenyő toboza vált be, az kellően nagy ahhoz, hogy gyorsan készen legyen a tető... Csak gyorsan leszedegetem a pikkelyeket, a keskenyebb végeit egyenesebbre vágom, és már indulhat is a ragasztás.

Zöldtető

Manapság nagyon divatos a zöldtető építése... Jól szigetel, stb... Nagyon egyszerűen elkészíthető mohalap segítségével, ha sikerül beszerezni. A képen látható házikó alapja egy fa madárházikó, ahol ki van vágva az ajtó, valamint az elejét lapos kavicsokkal dekorálták (kavics- és mozaikragasztóval érdemes rögzíteni őket). A tetejére ragasztották a méretre vágott mohalapot. Zöldtetőt másképp is készíthetsz: itt elolvashatod

zoldteto.jpg

A kép forrása: joann.com

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr578866410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása