Tavaszi virágtündérek
2017. január 18. írta: Bacsó Berni

Tavaszi virágtündérek

Gyönyörű ez a havas, napos idő, de az én gondolataim már a tavasz körül járnak. Alig várom az első virágok megjelenését, majd figyelem, ahogy a zöld szín behálózza a kerteket, utcákat. Addig is a virágtündérek hozzák meg a tavaszt gyönyörű színeikkel.

krokusz.jpg

A kép forrása: obsessedwithfairytales.tumblr.com

Az elbűvölő virág tündérek Cicely Mary Barker könyveinek illusztrációja alapján készültek. Cicely Mary Barker Croydonban született 1895-ben. Rossz egészsége miatt otthon tanult, sokat rajzolt és festett. Gyerekek voltak a modelljei. Botanikai ismereteinek köszönhetően készültek képei, melyek ötvözték a gyerekek, virágok, tündérek világát. A tündéreket Cicely a névadó virágok alapján mintázta, nagy figyelemmel a részletekre. Első könyve 1923-ban jelent meg Tavasz virágtündérei címmel. A könyv nagy sikere után egy egész sorozat született.

kankalin.jpg

A kép forrása: etsy.com

Néhány a tavaszi virágok és virágtündérek közül: Kankalin, Krókusz, Ibolya, Galagonya, Téltemető, Salátaboglárka, Nárcisz. Nézd meg őket a Bernikert Webshopban.

Hogy hol leled a virágtündéreket? Szeretik az árnyékos, titkos helyeket a kertben, néhány pedig minikertben, virágcserépben szeret táncolni.  

minikert_5.jpg

A kép forrása: diyfairygardens.com

 

tunderek.jpg

A kép forrása: rememberwhenmemorylane.blogspot.hu

orgona_1.jpg

A kép forrása: ebay.com

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr7012135743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása