Kültéri órák
2017. január 10. írta: Bacsó Berni

Kültéri órák

Ha kimegyek a kertbe, legtöbbször nem viszem a telefonom (nem véletlenül...), karórát pedig évek óta nem hordok. Gyakran nagyon elszalad az idő egy kis kertészkedéssel, ilyenkor jó lenne, ha rápillanthatnék egy órára, hogy mennyire kell esetleg sietnem a befejezéssel, vagy még egy kis kerti pihenés is belefér. Persze télen ezzel nincs gond, ebben a hidegben nincs sok teendő... Viszont van idő elkészíteni vagy beszerezni egy órát...

ora_a_napon.jpg

A kép forrása: flickr.com

A régi kerti ültető szerszámok is felhasználhatók az óra elkészítéséhez. Szerintem roppant stílusos kerti óra lesz belőle... stilusos.jpg

A kép forrása: curioussofa.blogspot.hu

Raklapból bármi készíthető, még óra is. Igaz szét kell szedni darabjaira és körbe is kell vágni, de mégis felhasználhatjuk így is az otthon kallódó raklapot. A számokat méretarányosan kinyomtatjuk, majd kivágjuk, körberajzoljuk és átfestjük. Viszont elég nagy méretű mutatók kellenek hozzá.

raklap_ora.jpg

A kép forrása: hometalk.com

Hihetetlen, hogy kábeldobból is mennyi minden készül. Sajnos én még egyszer sem jutottam hozzá, pedig remek óra készíthető belőle, viszonylag kis munkával, hiszen a formája már adott.

kabeldob.jpg

A kép forrása: thediymommy.com

Nagymamámnak még volt otthon szekere, aminek a kerekei akár így is tovább élhetnének, de szerintem már elég ritkán hozzáférhető egy ilyen szép állapotban levő kerék.

kerekbol.jpg

A kép forrása: pinterest.com

Régi kerékpárok kerekeiből is készülhet:

bicajkerek.jpg

A kép forrása: ehow.com

Félbevágott ajtólap is tökéletesen megfelel a célra. Nekem ez a kedvencem.

ajton_ora.jpg

A kép forrása: rodworks.com

Mivel a hobby boltokban található óraszerkezetek szerintem nem annyira viselik jól az időjárás szélsőségeit, ezért érdemes az órát fedett helyre tenni.

Persze elfelejthetjük az óraszerkezetet és a klasszikus mutatókat, ha napórát teszünk. Ha szép napos a kertünk ez lehet a legjobb megoldás.napora.jpg

A kép forrása: suffolk.activeboard.com

A napórát el is készíthetjük. Nagyon sokféle formában kivitelezhető (kavicsokkal, festett számokkal, stb...):

napora-diy.jpg

A kép forrása: rodalesorganiclife.com

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr1711959657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása