Tükör a kertben
2016. november 14. írta: Bacsó Berni

Tükör a kertben

A tükör nemcsak a lakásban lehet hasznos dekoráció, hanem a kertben vagy a teraszon is. Egyrészt egy jól elhelyezett tükörrel nagyítjuk a teret optikailag, másrészt szép dekorációt (saját kertünk visszatükröződése...) adhatunk egy unalmas falnak, kerítésnek. Nemcsak a kertet, hanem a fényt is visszatükrözi, így árnyékos zugokban különösen hatásos lehet. A visszatükröződésnek hála, rögtön sokkal több növényed lesz :-).

osveny_1.jpg

A kép forrása: decozilla.com

Van azonban néhány alapszabály, melyet érdemes betartani, ha tükröt szeretnénk a kertben vagy a teraszon: 

  • Nem mindig érdemes igazi tükröt használni, megfelel helyette pl. tükör tálca (acryl vagy csiszolt acéllemez). Ezek jobban bírják az időjárási viszontagságokat és biztonságosabb is.
  • Bizonyosodj meg róla, hogy a tükör nem fogja megzavarni a madarakat. Nyílt területre, madarak repülési útvonalára ne helyezz ki tükröt, mert könnyen megsérülhetnek, ha neki repülnek. Tedd inkább a kerti ösvény oldalára. 
  • Soha ne tedd a tükröt direkt napfényre. Déli oldalra emiatt nem is érdemes tenni, mert a folyamatosan tükröződő napfény zavaró és veszélyes is lehet.

Információk innen: empressofdirt.net, illetve virida.hu

A tükör széleit lágyítsuk futónövénnyel, vagy valami egyéb dekorációval pl. keret. Erre mutatnék most néhány gyönyörű példát:

mozaik.jpg

A kép forrása: bjdhausdesign.blogspot.hu

A fenti tükör mozaik egyszerűen gyönyörű (lám, mire lehet használni a törött tükröt...)

to_mellett.jpg

A kép forrása: dan330.dailypix.me

Nagyszerű ötlet a vízfelület megkétszerezése tükör segítségével. 

tukor_kocka.jpg

fungi.tumblr.com

A tükörrel borított kockák igazi műalkotások. Minden oldalán más-más kép tükröződik vissza. Nekem ez is nagyon tetszik. A mi kertünk azonban túlzottan napos egy ilyen dekorációhoz.

tukor_a_falon.jpg

A kép forrása: blog.gessato.com

Egy unalmas fal kapott egy gyönyörű képet. Remek látvány, ahogy visszatükröződnek a kert fái.

tukor_ablak.jpg

A kép forrása: internetgardener.co.uk

A kerti épületek (szerszámtároló, garázs, stb...) is kaphatnak egy-egy "ablakot" a falra. Természetes látvány, ugyanakkor látványos dekoráció. Sokkal jobb, mint egy igazi ablak.

tukor_ablak2.jpg

A kép forrása: interieur-ideeen.com

Persze az ablak stílusa is lehet meghatározó. Ez a spalettás megoldás is gyönyörű. Ha alá még egy párkányt is teszünk, melyre cserepes virágok kerülnek, még valóságosabb és persze virágosabb lesz a látvány.

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről, iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr611959399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása