Narumon Schiffer csodálatos minikertjei
2016. november 09. írta: Bacsó Berni

Narumon Schiffer csodálatos minikertjei

Gyönyörű képre bukkantam az FB-n, az egyik kedvenc oldalam (https://www.facebook.com/growyourgardenideas) osztotta meg. Egyből arra gondoltam, hogy milyen jó lehet, ha valaki ilyen tortát kap a születésnapjára. Nem lehet ugyan felszeletelni és megenni, de nagyon sokáig díszít, szóval ezt hamarosan én is kipróbálom a születésnapomra vagy valaki máséra, mert az enyém még nagyon messze van...

torta.jpg

A kép forrása: facebook.com

Hypertufa kaspót készítek egy régi tortaformában, és majd ebben ültetem a növényeket. 

Kicsit kutakodtam, hogy vajon mást is készített-e a tortán kívül, és egészen csodálatos dolgokat találtam. Ezeket szeretném veletek is megosztani.

minikert_4.jpg

A képek forrása (kivéve ahol más van jelezve): blog.growyourideas.co.uk

A fenti kert fotóját egy minikert verseny győztesének kiáltották ki 2016 júliusában. Nem láttam a többi versenyző kertjét, de nekem is nagyon tetszik ez a kert. Minden olyan természetes, mint egy igazi kertben. Kavicsba ágyazott kőlapokon juthatunk el a hangulatos, nádfedeles házikóhoz. A tavacska is teljesen természetesnek hat, partján egy tündér pillangót tart a tenyerén. A talajtakaró egyébként, ha jól látom a képeken szálkás zöldhúr (Sagina subulata), ami az egyik kedvencem. Egész nyáron hozza miniatűr fehér virágait, ezért teljesen úgy néz ki, mint a gyepben növő százszorszépek.  Ez egy kültéri kert a beültetett növények alapján (legalábbis többségük, nálunk a háttérben található Schefflera szobanövény). Az biztos, hogy a házikó mögött található Páfrányfenyő (Ginkgo biloba) ki fogja nőni hamarosan a kertet, de attól most még remekül mutat.

Narumon kertje másik oldalról:

minikert2_1.jpg

Először madárházikók, madáretetők tetején készített aprócska kerteket. Nagyon jól néz ki ez a kövirózsával, Echeveriaval, varjúhájakkal beültetett madáretető is:

madareteto.jpg

A kép forrása: pinterest.com

Kert egy régi fazékban. Szerintem csodálatos módja ez az újrahasznosításnak... Nekem is van jó néhány ilyen "kaspóm". A fém edényeknél arra azonban figyelni kell, hogy napon nagyon felmelegednek, így sokkal többet kell locsolni az ilyen minikerteket. Ültessünk bele szárazságtűrő és melegkedvelő növényeket, mint itt is.

edenyes.jpg

sziklakert.jpg

A lenti kép pedig a saját kertjét mutatja.... Itt kapnak helyet a minikertjei is.

kert.jpg

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről, iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr3711945381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása