Mi legyen a nyaraláson gyűjtött kagylókkal?
2016. október 27. írta: Bacsó Berni

Mi legyen a nyaraláson gyűjtött kagylókkal?

Hol van már a nyár... Néha, azért jó felidézni a nyaralás emlékeit: megnézni a fotókat, elrendezgetni a tengerparton gyűjtött kagylókat, melyek állománya egyre csak nő, főleg, ha több gyerek is van a családba. Építsd be őket minikertbe, tündérkertbe!

 kagylos_talicska.jpg

A kép forrása: facebook

A fenti kép az egyik kedvencem, az újrahasznosítás egy remek példája. Felhasználjuk a gyűjtött kagylókat, valamint a régi talicskát is, amit kidobni sajnálunk, de nem használjuk. A talicska oldalára ragasszuk a kagylókat. Fúrjunk néhány apró lyukat a talicska aljára, majd ültessük bele a kövirózsákat, varjúhájakat. Így jó lesz a vízelvezetés, és ezek a növények remekül fogják magukat érezni benne. Dekoráljuk belül is egy két szép kővel vagy uszadékfával.

Tündérházikó is készülhet a kagylókból. Egyszerű cölöpalapokon nyugvó tengerparti házikó készülhet így. A tetőt borítsuk nagyobb kagylókkal, a réseket pedig mohával takarjuk el. A cölöpökhöz kötözött raffiától még valóságosabbnak hat az egész. Természetesen bútorok is készülhetnek az apróbb kagylók felhasználásával.

beach-house.jpg

A kép forrása: facebook

A lenti képen egy madárházikó kapott új tetőt. Lentről felfelé haladjunk a ragasztással. Ha kültérre kerül, akkor ne ragasztópisztollyal rögzítsük a kagylókat, mert az nem tart túl sokáig, hanem inkább kavics vagy mozaikragasztót használjunk. A végeredmény sokkal tartósabb lesz.

kagylos_haziko2.jpg

A kép forrása: flickr.com

Harmadik variáció házikóra... Itt a ház oldalát díszítették apró csigaházakkal, kagylókkal. A tetejére itt tobozpikkelyekből készült tető került, melyet utólag színre is festettek. 

kagylos_haziko3.jpg

A kép forrása: etsy.com

Nagyon sok helyen (főleg hobby boltokban) lehet már kapni natúr faajtókat, melyeket utána kedvünkre dekorálhatunk. Egyik megoldás ez a tengerparti hangulatot idéző ajtócska. Szerintem nagyon hangulatos lett.

kagylos_ajto.jpg

A kép forrása: etsy.com

Kedvenc növényeidnek készíthetsz hangulatos kaspót is egy hagyományos cserép és jó néhány hasonló méretű kagyló (ez fontos, mert így fog jól mutatni a kaspón) segítségével. Fentről haladj lefelé a ragasztással. Itt beltéri összeültetés látható, úgyhogy a cserépre lehet ragasztani ragasztópisztollyal is. Így elég gyorsan kész is lehetünk az egyedi kaspóval. 

kagylos_kaspo.jpg

A kép forrása: us.billabong.com

Ha valaki olyan szerencsés, hogy ilyen gyönyörű (és nagy) csigaházat is talált, akkor már készülhet is a minikert... Egy-két Echeveria, valamint néhány apró pozsgás (itt a képen talán Sedum rubrotinctum) kerülhet bele. Laza szerkezetű virágföld kell nekik (2 rész virágföld, valamint 1 rész folyami, szemcsés homok). Ajándéknak is remek szerintem....

kagylos_minikert.jpg

A kép forrása: etsy.com

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr6011733533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

isail · http://isail.blog.hu 2016.10.30. 06:53:18

Helló!
Már a cím kérdésfeltevése is fals, lévén nem gyűjtünk kagylót - meg mást sem. Ott gyönyörködünk bennük, ahol vannak, meghagyva a helyet olyannak, amilyen. Legyen szép a következő generációknak is?
Köszi.

isail · http://isail.blog.hu 2016.10.30. 06:54:05

...a vége természetesen nem kérdés.
süti beállítások módosítása