Képes minikertek
2016. augusztus 30. írta: Bacsó Berni

Képes minikertek

Kertbe, lakásba néha csak egy pici dekoráció, egy kis zöld hiányzik. Egyhangú kerítés, fal határolja a kertet. Ha szeretnéd, ott is lehet minikerted, mely aztán felvillanyozza a tekinteteket... evelos.jpg

gardentherapy.ca

Egy szép keretbe ültetve néhány növényt, csodás látványban lehet részed. Felakaszthatod a kerítésre vagy falra is. Gondozása nem olyan nehéz, ha helyesen van elkészítve. (Elkészítését ebben a régebbi posztban olvashatod.) Hetente leakasztod, meglocsolod, hagyd egy picit vízszintesen, majd mehet vissza a helyére. 

Festheted táblafestékkel is a képkeret szélét, így, odaírhatod a növények neveit (ha esetleg később nem emlékeznél rá, hogy mit is ültettél :-) ) Ha fűszernövényeket választasz, világos helyen, a konyha falát is díszítheti, és mindig kéznél lesznek a fűszerek.

tablakreta.jpg

gardentherapy.ca

A keretet felhasználhatod másképp is. Néhány lyukat fúrva belógathatsz egy-két mini terráriumot. Én nem nagyon találtam eddig ilyen lyukkal ellátott üveg vagy műanyag edényt, ezért hobbi boltban vettem szétszedhető gömbdíszeket, és azokat fúrtam ki. logo.jpg

etsy.com

Ha nem tudsz, vagy nincs alkalmad a növények gondozására túl sok időt fordítani, akkor a lenti "minikerteket" neked találták ki. A Tillandsia gondozása annyiból áll, hogy hetente-kéthetente beáztatod őket kb. 5-10 percre a vízbe. Hagyod lecsöpögni/megszáradni, majd mehet vissza a helyére. Olyan keretet válassz, ami bírja a vizet. Itt olvashatsz többet a Tillandsiáról.

airplant.jpg

sunset.com

Az alábbi minikert is különleges, nekem a színe is nagyon tetszik. 

kaktusz.jpg

etsy.com

Remekül mutat téglafalon is.

garden_beet.jpg

gardenbeet.com

Persze nem muszáj hagyományos "képkeretet" választani. Bármi megfelel, ami keretezi a falon a kertünket. Pl. régi fadézsa, faláda.

bernikert_1.jpg

bernikert.blog.hu

Nem egy szokványos felhasználása a dézsának, de fantasztikusan néz ki. Ültetés előtt feltétlenül kend át lenolajjal, hogy bírja a vizet, esetleg festékkel is, ha más színben szeretnéd látni a tündérkerti világot. A képen gyönyörű fémkerítéssel és mohával oldották meg a virágföld megtartását. Szerintem bámulatos lehet egy gyerekszobába is. Tündérkerti kiegészítőket találsz a Bernikert Webshopban.

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr328905410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása