Könnyű kerti dekorációk
2016. július 22. írta: Bacsó Berni

Könnyű kerti dekorációk

Egy kertet nemcsak gyönyörű növényekkel lehet feldobni, hanem egyszerű, praktikus ötletekkel is. Felhasználhatjuk a kidobásra szánt, vagy csak a padláson porosodó holmikat is. Egyet-kettőt szeretnék a mi kertünkben is megvalósítani, majd jövök a fotókkal is.

Nálunk leginkább a csap környéke problémás, nincs alatta burkolat, "csak" fű, így, ha valamelyik gyerek sűrűn locsolt a kis locsolókannájával, a csap egész környéke vizes, így ott jobban nő a fű...  csap.jpg

A kép forrása: facebook.com

Szerintem jó ötlet a csap alatti terület dekorálása kavicsokkal, remek mintákat lehet készíteni...

Kövirózsa törött cseréppel kovirozsa_1.jpg

A kép forrása: pinterest.com

A fenti képen Amerikai kövirózsa (Echeveria) van ültetve, de nálunk nem télálló, szóval nem érdemes kiültetni a kertbe. Nagyon szép hagyományos kövirózsákat (Sempervivum) ültethetünk helyette. Így is felhasználhatjuk a törött cserepet... Csak fessük le a kedvenc színünkre a cserepet és már kész is a kerti dekoráció. Ha szeretnél még törött cserép dekorációk elkészítéséről olvasni kattints ide.

Világítótorony mécses vilagitotorony.jpg

 

A kép és az ötlet forrása: ebay.com

Ha jól összeválogatjuk a már nem használt agyag cserepeinket, hangulatos, kerti világítást is készíthetünk. Fessük le a cserepeket (pl. acryl festékkel - több rétegben), majd fessük fel az ablakokat is. A tetejére többfajta lámpa is kerülhet egy cserépalátétre helyezve: 1. napelemes lámpa, 2. kis üvegbe mécsest is helyezhetünk, 3. elemes mécses. Stabilitás érdekében ragasszuk (pl. E6000 ragasztó) össze a cserepeket, mielőtt a lámpa rákerülne.

Kavicsvirágok a kerítésre

kavics.jpg

A kép forrása: pallet-projects.blogspot.hu

A legegyszerűbb fakerítést remekül feldobja egy-egy érdekes kavics kép. Keressünk hozzá megfelelő kavicsot, tervezzük meg a mintát, fessük le a kavicsokat és ragasszuk fel őket. Vízálló ragasztót válasszunk. Kavicsragasztó is jó, de kicsit nehézkes vele dolgozni függőlegesen. Érdemes kicsit szikkadni hagyni a ragasztót a kerítésen, majd utána rárakni a kavicsokat.

Kerítés dekoráció régi slag felhasználásával

kapu_slag.jpg

A kép forrása: pinterest.com

 A régi slagot használták fel ennek a kertkapunak a díszítéséhez. Nagyon ötletes és szép. Ha szeretnénk hozzá leveleket is készíteni, szerintem a legkönnyebb süthető gyurmából készíteni néhányat.

Szerintem remek dekoráció még a kertbe néhány raklapkert is, az elkészítésükről itt olvashatsz.

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr348854650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása