Törött vagy ép cserépből tündérkert
2016. június 01. írta: Bacsó Berni

Törött vagy ép cserépből tündérkert

Biztosan nagyon sokan láttatok már képeket a Facebook-n, Pinterest-n, a törött virágcserép felhasználásáról egy fantasztikus minikert megalkotásához. Én is készítettem egyet (volt törött cserép...), illetve arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem feltétlenül kell eltörni hozzá a cserepet. Olyan képeket is mutatok, ahol teljesen ép cserépben is remekül mutat a tündérkert.

fokep_1.jpg

A kép forrása: thewhoot.com.au

Klasszikus verzió: az eleje nyitott, és lépcső vezet fel a tetejére. Érdemes használni a cserép alját is, vagy akár egy nagyobbat, így több hellyel lehet gazdálkodni. Nekem nem volt túl nagy a cserepem, így határozottan jól jött hozzá egy kis plusz hely, ami kellemes pihenőhely lett paddal és gyönyörű színű kövirózsákkal.

sajat3.jpg

Az alábbi kép, nagyon tetszik, még vicces is. Itt nincs lépcső, a tündér szinte csak csúszik lefelé, ettől valahogy sokkal élethűbb, vidámabb az egész...

broken_pot_2.jpg

A kép forrása: yournationnews.com

Léteznek persze nagyon törött cserepekből készült verziók is. Nekem ezek is nagyon tetszenek, mert jobban elhiszem, hogy eltört néhány cserép és a megmaradt darabokat használták fel, plusz néhány ép cserepet.

broken_pot_3.jpg

A kép forrása: mymodernmet.com

broken_pot4.JPG

A kép forrása: alisonhenderson.blogspot.hu

Ha nincs törött cserepünk, nem muszáj törni... Remek megoldások léteznek ép cserépből készült minikertekre is. Az itt látható emeletes, cserép minikert helytakarékos megoldás kis teraszokra, erkélyekre. Természetesen valamilyen segítség kell a figuráknak is a szintek közötti átjáráshoz. Itt kis létrák készültek. 

unbroken_pot.jpg

A kép forrása: pinterest.com

Ezeknél a megoldásoknál nem teljesen virágfölddel töltik fel az egész cserepet, hanem ahova a következő cserepet tennék, alá kerül egy másik cserép (vagy akár egy műanyag kaspó) lefelé fordítva. Így kevesebb virágföldre van szükség, ráadásul a másik cserép súlya nem nyomja össze a földet. Illusztrálva egy (törött cserép) képpel, hogy jobban el lehessen képzelni:

elhelyezes.jpg

A kép forrása: buckeyegardening.com

Nagyon tetszik az alábbi megoldás is. Nem egy nagy kaspóban készült, amit nehéz megemelni és áthelyezni, hanem három kisebb méretű cserépbe. A legjobb, hogy nem is egyformák, így itt is vannak szintkülönbségek. Lépcsővel, illetve híddal tették lehetővé az átjárást. Izgalmas megoldás, pont, mint egy igazi kertben, ahol bizony gyakran vannak szinteltérések.

unbroken_pot2.jpg

 A kép forrása: hometalk.com

 Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr908749814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása