Hinták a tündérkertben
2016. május 09. írta: Bacsó Berni

Hinták a tündérkertben

A tündérek legjobban játszani és táncolni szeretnek. Táncolni remekül lehet bármilyen tisztáson az erdőben vagy a kertben, de játékhoz remek lehet egy hinta is. Az alábbi hinták biztosan a kertbe csalogatják a tündéreket... fairy_swing_etsy.jpg

A kép forrása: etsy.com

Hinta süthető gyurmából

polymer_clay_swing.jpg

A kép forrása: pinterest.com

Süthető gyurmából készíts egy levelet, a két szélén lyukaszd ki, és meghajlítva süsd meg a gyurmán levő leírás alapján. (Ahhoz, hogy biztosan ilyen legyen a formája tegyél mellé és bele alufólia gombócokat). Ha kihűlt, akkor a lyukakba fűzz vékony spárgát, szép szalagot, esetleg drótot, majd akaszd a helyére. Már csak egy szép, üldögélő tündér kell hozzá.

Egyszerűbb verzió: a hinta nem levél alakú, hanem téglalap (ilyen a játszótéri hintáé) vagy háromszög, mint a lenti képen.. Itt a hinta tartóeleme is süthető gyurmából készülhet.

fairy_swing.jpg

A kép forrása: pinterest.com

Fából készült hinták

 

wood_swing.jpg

A kép forrása: whatwillwedotoday.com

Itt a hinta egy kis falap kilyukasztva. A lyukakba spárga lett belefűzve, ami díszítve lett: helyes, vékony drót "összekunkorításával" lett ilyen indaszerű... (Egyszerűen csak egy hurkapálcára fel kell tekerni a drótot, majd óvatosan lehúzni és szabálytalanul széthúzgálni.) Ha csillogóbb megoldásra vágysz, a spárga helyett vékony drótot tegyél és gyöngyökkel díszítsd...

wood_swing2.jpg

A kép forrása: pinterest.com

 A fenti képen vékony gallyak vannak összeragasztva. A díszítés pedig egy kis szárított moha, apró leveles ágak, illetve virágok. A hintázó Körömvirág tündért pedig a Bernikert Webshopban is megtalálod.

Egy másik hinta gallyakból:

gally_hinta.jpg

A kép forrása: etsy.com

Hinta fapálcikákból

palcika_hinta.jpg

A kép forrása: porch-swing.littlethings.com

A fenti képen látható hinta könnyen összeállítható néhány faléc, illetve fapálcika összeragasztásával. Az ülőfelületre azért került háló, hogy kültéren ne álljon meg rajta a víz, illetve így fel lehet tölteni mindig friss levelekkel, virágokkal, hogy még varázslatosabb legyen. Ha kültérre kerül, érdemes lefesteni a fa részeket, hogy ne rongálja az időjárás.

A hinta nemcsak spárgán vagy dróton lóghat, hanem felhasználhatjuk a régi láncokat is.

fairy_swing2.jpg

A kép forrása: pinterest.com

Az eddig felsorolt hintáknál már csak az a kérdés, hogy mire is legyen akasztva a hinta. A kézenfekvő megoldás persze egy fa lenne, de azért nem minden minikertbe kerülhet akkora fa. Nekem tetszik az a megoldás is, hogy egy uszadékfa vagy gyökérdarab kerül a kertbe, és erre kerül a hinta.

Hinta drótból

Ez már egy komolyabb, kerti hinta:-) Elég sok és precíz munkát igényel, mivel csak a meghajlított drótok fogják össze, nincs benne forrasztás. A végeredmény viszont látványos. Ha más színűre szeretnénk a hintát, akkor festékspray-vel fújjuk le a kívánt színre.

swing_wire.jpg

A kép forrása: nbeads.com

Ez azért is jó megoldás, mert nem kell hozzá fa, amiről lelóg a hinta. 

Remélem találtál a felsoroltak között olyan megoldást, melyet könnyedén megvalósíthatsz a minikertedben. 

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

Ha további információkat szeretnél érdekes, minikerti, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr208692040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása