Készíts hidat minikertedbe, tündérkertedbe!
2016. április 19. írta: Bacsó Berni

Készíts hidat minikertedbe, tündérkertedbe!

A víz nagyon fontos egy kertben, így minikertben, tündérkertben is. Már írtam róla (itt is elolvashatod), hogy több formában is kivitelezhető (tó, patak), de természetesen fontos a megjelenítése is. Egy patak önmagában állva a kertben érdekes látnivaló, de mennyire más, ha egy szép híd is tartozik hozzá, amin át lehet kelni. Összeszedtem néhány ötletet, hogyan is készülhet el otthon is egy miniatűr híd.

fairy_garden_2.jpg

A kép forrása: faerypotter.tumblr.com

Fahidak

gally-hid.jpg

A kép forrása: etsy.com

Hozzávalók:

  • apró gallyak,
  • kavicsok,
  • ragasztó

Ez inkább egy palló, mint egy igazi híd, de a célnak tökéletesen megfelel. Két nagyobb gallyra, ráragasztod a kisebbeket (ezek legyenek egyforma hosszúra vágva). A palló szélét díszítheted kavicsokkal.

Fa pálcikákból is könnyen lehet hidat készíteni, ez inkább beltérre való, ha nem festjük le. Ha lakásba készítjük, akkor akár egy darab kartonpapír is lehet az alapja a hídnak, erre ragasszuk a méretre vágott pálcikákat keresztbe, majd a korlátot is készítsük el. Kültéren inkább műanyag darab legyen az alapja, (pl. tejfölös vödörből kivágva - ez már eleve hajlított), és a végén fessük át.

palcika-hid.jpg

A kép forrása: pinterest.com

Fadarabokból egy egyszerű hidacska: fahid.jpg

A kép forrása: etsy.com

Hidak süthető gyurmából

Süthető gyurma remek agyag, nagyon sok mindent el lehet belőle készíteni. Hobby boltokban lehet beszerezni sokféle színben, de át is festheted acryl festékkel, ha más színre vágysz. Az alábbi egy nagyon egyszerűen elkészíthető hidacska. A "trükkje" csak annyi, hogy amikor a sütőbe teszed, pont így meghajlítva kell lennie a gyurmának, ugyanis sütés után már nem tudod hajlítani. Tegyél alá alufólia gombócot, hogy ne tudjon kiegyenesedni sütés közben.polymer_clay_hid.jpg

A kép forrása: etsy.com

Az alábbi képen már mintája is van a hídnak, a gyurmát filckupakkal mintázták meg sütés előtt. Fogpiszkálóval készíthetsz oldalra "kőmintázatot" is. Ha gombákat is készítesz, akkor sütés előtt tedd a helyükre őket (hogy meglegyen a helyük...), majd süsd meg külön, aztán ragaszd a helyükre őket.

polymer_clay_bridge.jpg

 A kép forrása: pinterest.com

Hidaknál fontos a víz jelenléte is. A Bernikert Webshopban találsz üvegkavicsot a vízhez, valamint kavicsot a kiszáradt vízmederhez.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

Ha további információkat szeretnél érdekes, kerti dekorációkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr718578942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása