Készíts kaspót régi, nem használt tárgyaidból
2016. április 14. írta: Bacsó Berni

Készíts kaspót régi, nem használt tárgyaidból

A tárgyak szépen felhalmozódnak az évek során, van aki lelkesen szelektál és kidobja, vagy elajándékozza ezeket. Ha nem szeretnénk tőlük megválni, használjuk őket kaspóként, így új életet adunk ezeknek a tárgyaknak, és nem költünk kaspóra...szuro2.jpg

A kép forrása: countryliving.com

Szűrő

szuro.jpg

A kép forrása: bhg.com

Nagy előnye, hogy már nem kell rá vízkivezetőt fúrni :-) A beültetésben szereplő pozsgások nagyon szeretik a jó vízelvezetésű talajt, így nekik ez a szűrő telitalálat lehet.

Serpenyők

serpenyok.jpg

A kép forrása: ranchoreubidoux.com

Régi vas serpenyők és lapátok kezdhetnek új életet fali növénytartóként. Nem kell hozzá más csak:

  • serpenyő,
  • csirkeháló vagy más apró lyukú drótháló,
  • növények,
  • virágföld,
  • moha (szárított).

A serpenyőre rátesszük a hálót, jó erősen rögzítsük a hátul. Ezt béleljük ki először szárított mohával, majd jöhet a virágföld, végül ültessük be a növényeket. Már tehetjük is a falra.

egyeb_konyhai.jpg

A kép forrása: ranchoreubidoux.com

Más, kisebb konyhai edényekből, fagylaltos kelyhekből, gyertyatartókból is készíthetünk beltéri kaspót. Ebben az esetben ne feledkezzünk el a vízelvezető rétegről az edények, tartók aljában. Így egészségesebben fejlődhetnek növényeink. Remek díszek lesznek így az asztalra, polcokra.

fagyis_1.jpg A kép forrása: countryliving.com

Kannák

kannak.jpg

A kép forrása: attic24.typepad.com

Nagyon sok régi kanna, vödör kezdhet így új életet. Ha nem tetszik a színe vagy nagyon kopott, fesd át! Az aljára kell néhány lyuk, ha kültéren fogod használni.

Lámpás

Egy régi, gyertyás lámpást is használhatunk kaspóként is az erkélyen, teraszon. Vegyük ki az üveget az oldalfalaiból, és így ültessük be a növényeket.

 viharlampa.jpg

A kép forrása: blog.consumercrafts.com

Autógumi

Hát nem gyönyörű? Nem kell venni drága falikerti elemeket a kertbe, csak rögzítünk néhány gumiabroncsot a falon és már ültethetjük is a növényeket.

autogumi.jpg

A kép forrása: houzz.com

A lista persze végtelen, a lényeg, ha kültéren ültetünk, akkor a kaspónak legyen vízelvezető nyílása, míg a beltérinél pár cm vastag kaviccsal oldjuk meg a jó vízelvezetést. Jó kertészkedést!

Itt megnézheted, hogyan tudod újrahasznosítani a régi játékokat....

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr178492516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása