Húsvéti, tavaszi minikertek
2016. március 17. írta: Bacsó Berni

Húsvéti, tavaszi minikertek

Idén nagyon hamar itt a húsvét, na jó a tavasz még hamarabb. A továbbiakban arról lesz szó, hogyan lehet a minikertet is az ünnep, illetve a tavasz szellemében elkészíteni vagy átalakítani.

easter_garden.jpg

A kép forrása: justimagine-ddoc.com

A tavalyi húsvéti dekorációkat itt nézheted meg. Tavaszi tündérkert elkészítéshez néhány támpont:

  • legyen benne valami fehér (például a kaspó: felhasználhatod a régi kosarat, csak fújd le néhány réteg fehér festékkel),
  • nyuszi, tojás, bárány figurákból válogass, ha meglevő kertedben van fa, akkor akár annak ágait is díszítheted tojásokkal, de csak egy-két nyuszi figurát, vagy egy kosár minitojást elhelyezve a kertben is már húsvéti hangulatú lett a kert.
  • Néhány tavaszi virág: ibolya, primula szintén tavaszi hangulatot ad a kertnek.

Nálam most a zöld és a fehér hozta el a tavaszi hangulatot.. Helyes kis százszorszépet láttam, hozzá pedig egy általam eddig egyáltalán nem ismert apró, kis fehér virágú sziklakerti évelőt ültettem (Havasi sziklaizsázsa - itt olvashatsz róla bővebben). A talajtakaró pedig a kertünkben most nagyon sok helyen előforduló moha lett. Tojásokat nem akartam a kertbe, inkább egy tavaszi, erdei pikniket készítettem.

tavaszi_tunderkert2.jpg

Kosárka készítése

Persze, mit ér a húsvét tojások és kis kosár nélkül... Tojásokat készíthetsz süthető gyurmából, vagy a hobby boltokban nagyon sokfélét lehet kapni, kész kosárkát azonban nem találtam ilyen pici méretben, de makk kupacsból az alábbiak alapján el lehet készíteni.

A kupacs aljára ragassz valamit, hogy "megálljon a talpán". Ez lehet alátét, pici darab gyurma, gomb, stb... Az alját egyenesre is csiszolhatod csiszolópapírral, akkor nem kell ragasztani.

kosar1.JPG

A képek és az ötlet forrása: blog.creativeme.co.za

Jöhet a kosár füle. Készítheted drótból, vastagabb cérnából, süthető gyurmából, vagy 3 hosszú fenyőtű (selyemfenyő) összefonásával (csak nagyon türelmeseknek!) is. Pillanatragasztóval ragaszd a helyére. Ha drótból vagy cérnából készíted a fülét, praktikusabb két pici lyukat fúrni a kupacsra és azon átvezetni, a ragasztás nem fogja meg.

kosar2.JPG

A kosarakat ki is lehet bélelni: mohával, apró toll darabokkal, apróra vágott zsenília vagy más típusú fonal darabokkal. A kész kosarakat aztán megtölthetjük színes tojásokkal, gombákkal, stb...

kosar4.JPG

Már mehetnek is a minikertbe...

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr368418814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása