Tavaszi tennivalók a minikertekben
2016. február 29. írta: Bacsó Berni

Tavaszi tennivalók a minikertekben

Egy kertben tavasszal kezdődik az igazi élet, rengeteg tennivalóval. A kültéri konténeres minikertek, tündérkertek is igényelnek egy kis tavaszi "felújítást", regenerálást.

tavaszi_teendok.jpg

A kép forrása: pinterest.com/

  • Ellenőrizd, hogy a gyökerek kinőttek-e már a kaspó alján. Ha igen, a növények átültetést igényelnek. Attól függően, hogy mit ültettél, több kaspóba szét lehet osztani őket - így új kerteket létrehozva akár...(Vond be a barátaidat, el is cserélhetitek a növényeket) Átültetheted nagyobb kaspóba is, vagy a kertbe.
  • Tisztítsd meg a kaspókat mindenféle lehullott levéltől, gallytól, csigaháztól, stb...  Ezek alatt ugyanis elrejtőzhetnek a meztelen csigák, hatalmas kárt téve a minikerti növényekben. Metszd le az elszáradt gallyakat, leveleket a miniatűr fákról, növényekről.
  • Néhány hónap után a kaspókban levő föld, kissé megfárad, kérges lehet a teteje. Használj egy kis kerti villát - vagy mini gereblyét -, hogy fellazítsd a föld tetejét. Így a víz öntözéskor már kényelmesen be tud jutni a növények gyökeréhez.
  • Ha átültetés nem szükséges, akkor egy pálcát szúrj be több helyen is a gyökerek mellett, hogy kicsit át legyen levegőztetve a talaj. 
  • Jól nézz szét a talajon, levelek alatt, kaspó szélei alatt, sarkokban, kaspó alján nem lapulnak-e meztelencsigák. Ha igen, feltétlenül szedd össze őket.
  • Ha átültetés nem kellett, akkor adj tápot a növények igényeinek megfelelően!
  • Töröld át a kaspót, hogy újra régi fényében tündököljön!
  • Jöhetnek a télre eltett kiegészítők tündérkerti kiegészítők.

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr998424558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása