Vidám, "zöld" ötletek a lakásba
2016. február 16. írta: Bacsó Berni

Vidám, "zöld" ötletek a lakásba

Ilyen lehangoló, szürke esős időben legalább a lakást érdemes vidám dekorációkkal feldobni. Persze nem mindenkinek lesz rossz kedve egy kis szürkeségtől, de így a tél vége felé nálam bizony szükség van egy kis színre, napsütésre, növényekre... fagyis.jpg

A kép és az ötlet forrása: awwsam.com

Fagyitölcsér kaspó

Nyár=fagylalt legalábbis nálam... persze a napsütés és a gyümölcsök mellett. Ilyen kaspók remekül feldobják a hangulatot. Nemcsak növényeket lehet beleültetni, hanem akár vágott virágot is tehetünk bele, vagy ha épp nincs benne növény akár ceruzákat, tollakat is tarthatunk benne.

Ha szeretnél ilyen vidám, színes tölcséreket készíteni, olvasd el a bejegyzést róla itt.

Állatos kaspók

Néhány vidám, állatos kaspó is mosolygásra késztet. Többféle verzióban is készítheted...

 

Dínók különleges színekben...

dino-kaspo.jpeg

A kép forrása: hgtv.com

A már nem használt vagy kissé megkopott gyerekjátékokat használhatod fel a vidám kaspók készítésére. Éles késsel készíts egy lyukat a dinoszaurusz hátán, majd az egészet fújd le valamilyen különleges színre. Apró kaviccsal kevert virágföldbe ültess egy apró pozsgást, és kész is.

Üvegben

szukkulens-uvegben.jpg

A kép forrása: polyvore.com

Az előbbi továbbfejlesztett változata. Egy szép (és méretben megfelelő) üvegedénybe tedd az állatos kaspót. Tehetsz alá egy parafa poháralátétet is.

Minikertek

Nyári vagy különleges hangulatot kialakíthatsz egy minikert elkészítésével is.

Sivatagban...

teve-sivatagban.jpg

A kép forrása: thebandwifeblog.com

Gyönyörű, de egyszerű kaspóban található néhány szép kaktusz és egy teve, én azért a tetejét még beszórnám homokkal, úgy sokkal hangulatosabb lenne.

Indiánok földjén

indianok-hgtv.jpeg

A kép forrása: hgtv.com

Az egyszerű kaspóba itt is kaktuszok, aloe, haworthia és egyéb pozsgások kerültek, kellemes mexikói hangulatot kialakítva. Indiánok is kerültek a kertbe, így még vidámabb az összkép. Ez a minikert a régi, iskolás nyarakra emlékeztet, amikor elolvastam néhány Karl May könyvet a nyári szünetben.

 

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr718380454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása