Saját készítésű ajándékok növénykedvelőknek
2015. november 24. írta: Bacsó Berni

Saját készítésű ajándékok növénykedvelőknek

Ha saját magad készíted az ajándékokat, nem kell részt venned a szokásos karácsony előtti őrületben a boltokban. Én próbálom minden eszközzel elkerülni a lökdösődést és tumultust, szóval előre beszerzek mindent, miután végig gondoltam, hogy ki mit fog kapni. Na persze, egy  tökéletes világban valószínűleg így lenne :-) Néha ugyanis kifogyok az ötletekből...

karacsonyi_ajandek2.jpg

A kép forrása: marthastewart.com

Néhány könnyen/nehezebben elkészíthető ajándékot szeretnék mutatni, melyeknek biztosan örülnének növény- és kertkedvelő barátok, rokonok. Talán az ajándékozott is jobban értékeli majd, hogy nemcsak pénzt, de időt is szántál rá.

Kincsesláda minikert

kincseslada_minikert.jpg

Az ötlet és a kép forrása: lovelygreens.com

Szerintem nagyszerű ötlet a növényekre úgy gondolni, mint az ékszerekre. Ez a kincses minikert pedig tényleg remek ajándék lehet. Természetesen nem szükséges pont egy ilyen ládika hozzá, de biztosan találsz olyan ékszeres dobozkát vagy bármilyen ajándéknak való tartót, amibe ültethetsz. Lényeges, hogy ne legyen az alján vízelvezető lyuk. 

Hozzávalók:

  • kincsesláda vagy ékszertartó dobozka (de bármi más is lehet, ami a célra alkalmas),
  • kis darab műanyagfólia, hogy kibéleljük a faládát,
  • kavics (1-2 cm vastagon az aljára, hogy a gyökerek egészségesebben tudjanak fejlődni),
  • aktív szén (hogy egészséges maradjon a növények talaja),
  • a növények számára megfelelő virágföld,
  • szárított moha (opcionális),
  • növények: bármilyen pozsgás, szukkulens megfelelő lehet. Válassz pl. gyönyörű echeveria-k közül.

A fóliával béleld ki a ládikát, jöhet rá a kavics réteg, az aktív szén, majd a virágföld. Ültesd be a növényeket, (száraz ecsettel tudod leszedni a növényekről a virágföld darabokat, ha szükséges), nagyon óvatosan öntözd meg, majd takarásnak - hogy a virágföld és a fólia semmiképp se látszódjon - rakj rá egy kis szárított mohát.

Minikertek másképp

Nagyon sokféle minikertet készíthetsz még.  Szerintem üvegben is jól mutatnak, de akkor dekorhomokkal célszerű készíteni. Az alábbi videoban láthatod, hogy milyen egyszerű az egész:

Hozzávalók: üveg váza vagy bármilyen üveg edény, papírlap, dekorhomok többféle színben, növény kis cserépben ültetve (szukkulenst érdemes itt is beültetni, nem kell sokat locsolni...), kiegészítők: itt Fiddlehead tündér.

Itt találsz még egy videot, egy hagyományosabb minikert elkészítéséről.

Minikert ajándékszett készítése

Össze is csomagolhatod a hozzávalókat és az ajándékozott készítheti el magának. Aki szeret kertészkedni biztosan örül egy ilyen csomagnak, hiszen télen korlátozottak a kertészkedési lehetőségek. 

Válassz hozzá kaspót, növényeket, kiegészítőket, csomagold be, írj hozzá egy használati útmutatót, és kész is az ajándék.

minikert-ajandek.jpg

A kép forrása: howdoesshe.com

minikert-ajandek2.JPG

A kép forrása: webshop.bernikert.hu

Saját készítésű kaspók

Egy-két egyedi kaspóra mindenkinek szüksége lehet, természetesen növénnyel együtt is ajándékozhatjuk, de akár egy "szettet" is készíthetünk, hogy ne csak egy darab legyen belőle.

spargas_kaspo3.jpg

Az ötlet és a kép forrása: housebyhoff.com

Hozzávalók: cserép kaspó, spárga, festék, ragasztópisztoly.

Nagyon egyszerű az elkészítése. A cserép kaspóhoz ragasztod a spárgát, majd a végén fested. Spárga helyett használhatsz szép, színes fonalat is.

spargas_kaspo.jpg

Találsz még néhány könnyen elkészíthető egyedi kaspó ötletet ebben a régebbi posztban

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr538092034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása