Tündérkert őszi hangulatban
2015. szeptember 22. írta: Bacsó Berni

Tündérkert őszi hangulatban

Az egyik legszebb évszak az ősz, na nem mintha nem szeretném nagyon a tavaszt és a nyarat is.... (A téllel viszont nem tudok mit kezdeni, csak az örökzöldek díszítenek.) Végre kellemes a hőmérséklet is, van értelme tervezgetni a kertben. Mi a teendő ilyenkor egy minikerttel?

Remek az időpont a növények átültetésére vagy cseréjére a kiskertben. Tündérkertnél ez egy kicsit macerás, mert a kiegészítőket ilyenkor el kell távolítani, majd óvatosan "kiásni" a cserélendő növényt, a helyére pedig beültetni az újat. Na és persze visszarendezni az egészet. Természetesen ilyenkor már tehetünk akár őszi dekorációt is, pl. apró sütőtököket, gombákat. Illetve elkészíthetjük a halloweeni dekorációt is.
halloween_fairy_garden1.jpg

A képek forrása: etsy.com

A tündérkertek alapvetően az USA-ban örvendenek nagy népszerűségnek, és mivel ők hatalmas lelkesedéssel készülnek a Halloweenre ezért, most én is mutatok néhány ilyen jellegű tündérkertet. 

A fenti képen egy kültéri tündérkert látható. Egy mohatetős fatörzs szolgál a boszorkány házaként, és néhány kiegészítővel remek hangulatot áraszt.

A lenti képen inkább lidérces az este... Csodálatos kiegészítőkkel (asztal és gyertyatartó, a különleges lámpafüzérről nem is beszélve) érdekes hatást kelt. A cica csak a méretek érzékeltetése végett került a képre.
halloween_hangulat.jpg

A kép forrása: lushlittlelandscapes.com

A halloween elmaradhatatlan kelléke a sütőtök... Persze készülhet  igazi tökből is..., csak ajtó és egy-két ablak kell rá. Az ajtó készítéséről ebben a posztban olvashatsz.

halloween_tok_haziko.jpg

A kép forrása: bakersvillagegardencenter.com

A lenti képen található kiegészítők megtalálhatók a Bernikert Webshopban is. Fatörzsház, tök, szellemek, és a fák között repdeső denevérek, sírkövek...

halloween2.jpg

A kép forrása: webshop.bernikert.hu

Jó kertészkedést és dekorálást!

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr207793230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása