Kerítés készítése tündérkertbe
2015. augusztus 25. írta: Bacsó Berni

Kerítés készítése tündérkertbe

Egy tündérkert minél jobban hasonlít egy igazi kertre, annál inkább valódinak tűnik a varázslatos világ. A valósághű kinézethez - már leírtam több posztban is, hogyan - készíthetünk tündérházikót, bútorokat, kerti utakat.... Egy kertet általában kerítés vesz körül. Így most következzen a könnyen elkészíthető tündérkerti kerítések leírása is.

tunderkert_4.jpg

A kép forrása: twogreenthumbs.com

Fakerítés

Szép, rusztikus fakerítést is készíthetsz vékony fagallyak és némi kötöződrót segítségével. Mivel tündérkertbe készül fontos, hogy tényleg vékonyak legyenek a gallyak. Vágjuk őket kb. hasonló méretűre, majd egyesével fogjuk össze kötöződrót segítségével két helyen rögzítve. 

gally1.jpgA kép forrása: pinterest.com

Hobby boltokban kapható fapálcikákból is elkészíthetjük a kerítést a tündérkertbe. Ez is nagyon egyszerű. A fapálcikákat méretre vágjuk (attól függően, mekkorára van szükségünk) és kötöződróttal, egyesével rögzítjük őket. Ezt akár vízálló festékspray-vel színezni is lehet. Vékonyak a fapálcikák, nagyon könnyen lehet velük dolgozni. Láttam egy-két hobby boltban, hogy készen is lehet kapni natúr fakerítést, ha esetleg nem akarsz vele bíbelődni.

fakerites.jpg A kép forrása: diyforlife.com

Nemcsak dróttal lehet rögzíteni őket, hanem fával is, mint a farmokon, tanyákon látható kerítések. Ehhez nem kell más, csak a fapálcikák, valamint ragasztópisztoly. Vágd méretre a fapálcikákat és ragaszd össze. Kész is!

fakerites2.jpgA kép forrása: crafts-for-all-seasons.com

A képen a tündér is házi készítésű. Ha szép, virágtündéreket szeretnél, akkor nézd meg a Bernikert Webshop kínálatát. 

Tipp

Ha a kerítés két szélét hosszabbra készíted, akkor be tudod rögzíteni a tündérkert földjébe, így nem fog billegni, vagy eldőlni.

Drótkerítés készítése

wire-garden-edge-final.jpgA képek és az ötlet innen: miniatures.about.com

Ha egyedi kerítést szeretnénk a tündérkertbe, talán a drót a legjobb választás. Ha van otthon egy-két fogó (kombinált, esetleg kúpos fogó is), akkor nagyon könnyen elkészíthetjük. Legnehezebb talán a megfelelő drót kiválasztása. Ne legyen túl nehéz meghajlítani, de túl könnyen se, mert akkor túl könnyen eldeformálódik. A kötőződrótok között (akár egy barkácsáruházban) is találhatunk hasonlókat. Sablon kell még a hajlításhoz. Pl. rúzs vagy ajakír doboza.

drotkerites.jpg

  1. Egyenesítsük ki a drótot, és vágjuk egyforma méretűre. Itt 7,5 cm a drótdarabok mérete, mivel kb 2,5 cm magas kerítést szeretnénk. 
  2. Hajlítsuk meg a drótokat. Sablon használatával lesznek csak egyformák.
  3. Válasszuk ki a mintát, hogyan szeretnénk majd elhelyezni. Itt kétféle opció van 3-s vagy 5-s mintában.
  4. Opcionális! Még tovább variálhatjuk a mintát, ha jobban behajlítjuk a drótok alját. Ez már tényleg csak haladóknak.
  5. Itt jön a nagyon macerás része a kerítéskészítésnek: egy hosszú drótot rögzítünk a kerítés első "lábához", majd szépen, folyamatosan összetekerve a drótot, rögzítjük a többi "lábat" is. 
  6. Elrendezzük a kerítést, kiegyenesítjük, stb.

Drót kerítést egyszerűbben is készíthetsz:

a fenti 2. ábra szerint meghajlítod a drótokat és középen ráragasztasz egy másik drótot. Annyi, hogy ehhez inkább vastagabb, esetleg műanyag borítású drótot keress (villanyszerelési boltokban is nagyon széles a választék :-)).

Műanyag villás kerítés

Azt hiszem a kép magáért beszél. Ennél egyszerűbbet nehéz elképzelni, rendkívül könnyű kivitelezni is, néhány műanyag villát kell csak eltenni a nyári kerti partik után. Szerencsére többféle színben is kaphatóak.

fork.jpg

A kép forrása: blogs.pjstar.com

Ha szeretnél többet tudni a tündérkertek készítéséről, kövesd a Bernikert blogot, ha a tündérkert készítéséről szeretnél többet olvasni, akkor olvasd el a Minikertek, tündérkertek világa című könyvet. 

A Bernikert Webshopban rengeteg kiegészítőt is találsz a tündérkertekhez (tündérek, tündérházikók, kerti bútorok, padok, stb...) Kertbarátoknak remek ajándék lehet, akár egy saját készítésű tündérkert. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr837715338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása