Különleges minikertek a kertben
2015. május 28. írta: Bacsó Berni

Különleges minikertek a kertben

Mitől különleges egy kert? Szerintem főleg attól, hogy valamilyen teljesen váratlan dolgot látunk, amikor a kertbe érkezünk. Pl. egy külvárosi ház mögötti kertben pálmafák és homok várja a vendégeket. Hogy egy minikert mitől különleges? Hasonló a válasz, de jóval egyszerűbb megvalósítani. Akár egy mini Stonehenge-t is elkészíthetünk, anélkül, hogy több tonna követ hozatnánk a kertünkbe.

stonehenge-minigardener.jpg

A kép forrása: minigardener.wordpress.com

Nem kell még a kaspóhoz sem ragaszkodni, alkalmas lehet egy eldugott sarok a kertben, vagy fa, esetleg bokor alatti rész. A lényeg, hogy látványával kissé megállítsa a vendégeket vagy látogatókat. Nem biztos, persze, hogy a meghökkentés a cél. Lehet a látvány teljesen természetes, de mégis különleges, mint az alábbi növényekkel beültetett házikó:

kohaz-babblecom.jpg

A kép forrása: babble.com

Hasonló kőházikót vehetsz a Bernikert webshop-ban is. Nemcsak kövirózsát, hanem varjúhájat is ültethetsz bele, ha napos helyen tartod. Árnyékos helyen inkább a mohát ajánlom.

Vár a kertben kastely-midwestliving.jpg

A kép forrása: midwestliving.com

Hát nem fantasztikus látvány egy kertben ez a kőből épült vár? Kicsit talán meglepő. A legjobb az egészben, hogy egészen beépül a kertbe,hiszen a tetejét a kerti növényzet borítja. Sziklakertben, varjúhájakkal beültetve nagyon hangulatos.

Kerti lak

fatorzs.jpg

A kép forrása: diyforlife.com

Ha a kertben van egy nagyobb fa, akkor máris megvalósítható a fenti mini "kerti lak". Az ajtó és az egyéb kiegészítők süthető gyurmából is elkészíthetők. 

Tündérkert

A nagyon pici kertet érdemes egy kicsit kiemelni a talajszintből. Egyrészt, hogy szemközelbe kerüljön, másrészt, hogy a gyerekek vagy a kutya ne tudjon (csak úgy véletlenül) belegyalogolni. A kiemelés történhet egy nagyobb kaspóban vagy akár egy rég nem használt fiókban (előtte kezeljük le mindenképp, hogy bírja az időjárás viszontagságait, valamint fúrjunk az aljára vízelvezető lyukakat), de akár régi talicskában is.

tunderkert1-ideas.jpg

A kép forrása: i24mujer.com

 Kerti szék mohával

szek-kert-onekindesigncom_1.jpg

A kép forrása: onekindesign.com

Fantasztikus látvány, az elkészítése kicsit pepecselős, de megéri. Szerintem a kerti asztal mellé rakva mutat a legjobban. Elkészítésének részletes leírását elolvashatod ebben az előző posztban

Különleges hatású virágágyás

kiontott_tej_grass.jpg

A kép forrása: grass-stitcher.myshopify.com

Egy elborított tejeskannához ültethetünk pl. tengerparti fülesternyét (Lobularia maritima) egynyári virág, egész nyáron virágzik, napos helyet, jó vízáteresztő talajt kedvel. Gyönyörű fehér virágok egész nyáron. 

Kalitkába zárt növények

madarkalita-birds-and-bakingtmblsrcom.jpg

A kép forrása: mustanggina.tumblr.com

Üresen áll otthon a kalitka? Ültess bele kövirózsákat, varjúhájakat és akaszd fel egy jól látható, napos helyre.

Knot garden

knot-ferrebeekeeper.jpg

A kép forrása: ferrebeekeeper.wordpress.com

Ez már egy kicsit nagyobbacska minikert.... Gyönyörű fűszerkert reneszánsz hangulatban. Gyakorlatilag konyhakert különleges formában. Finom, illatos levendula szegélyezi a minikertet. Létrehozásáról ebben az előző posztban olvashatsz bővebben.

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr457495638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása