Készíts egyedi kerti utat!
2015. május 05. írta: Bacsó Berni

Készíts egyedi kerti utat!

A kert az otthonunk kültéri folytatása. A házunkban általában az otthonosságot tartjuk szem előtt. Legyen ez így a kertben is! Ha eleged van a szokásos térkő vagy beton kerti utakból, akkor nézd meg ezeket a teljesen egyedi megoldásokat. Vannak közte persze könnyen és nehezen megvalósíthatók is, kinek-kinek kedve, szabadideje szerint.

Kezdjük az egyszerűbbekkel, ahol a beton vagy kő lapok vannak egy kicsit dekorálva.

Kaviccsal dekorálás

kavicsos-harusemi.jpg

A kép forrása: harusemi.tumblr.com

 A lapok közötti résekbe "kavicsvirágok" kerültek. Egyszerű, de gyönyörű megoldás a kertbe.

Kavics szegély

 kavicsszegely-west.jpg

A kép forrása: westchestermagazine.com

A hatalmas kőlapok vonalát gyönyörű, fényes kavicsok is jelzik.

Mozaik

Az alábbit csak haladóknak illetve nagyon-nagyon sok szabadidővel rendelkezőknek ajánlom:

kavicsos-hgtv.jpg

A kép forrása: hgtv.com

Betonba ágyazzák a sok-sok színek szerint válogatott kavicsot, és szépen mintába rendezik. Csak gömbölyített kavics használható hozzá, különben nehéz rajta járni. Nagyon időigényes, de a látvány remek.

Kerti út dekorálása növényekkel

 viragos-lonnycom.jpg

A kép forrása: lonny.com

Az én szívemnek ezek a legkedvesebb megoldások, hiszen növények kerülnek még a kerti útra vagy a pihenőhelyre is. Természetesen olyan növényeket válasszunk, melyeket nem kell nyírni vagy legalábbis nem túl gyakran, illetve bírja a taposást, hiszen ez egy út...

 novenymintaval-hometalkcom.jpg

A kép forrása: hometalk.com

fuvel-hometalkcom.jpg

A kép forrása: hometalk.com

A varjúháj is remek választás, főleg lépcsőknél:

 kovirozsas-indulgycom.jpg

A kép forrása: indulgy.com

Egyedi járólapok

Természetesen nem kell boltban vett járólapot vagy kőlapot letenni, hanem saját kézzel is elkészítheted egyedi lépőkövedet, melyet aztán kavicsba vagy betonba is ágyazhatsz. A látvány mindenképp egyedi lesz.

leafsteps-thegardenglove.jpg

A kép forrása: thegardenglove.com

A fenti járólap készítése nem túl bonyolult, viszont kellenek hozzá szép nagy levelek. Pl. árnyékliliom (hosta) vagy a császárfa (Paulownia tomentosa) levele. Az elkészítésének menetét ebben az előző posztban olvashatod.

Készíthetsz egyedi beton lépőkövet tortaformában is. A lényeg az, hogy a lépőkő akkora legyen, hogy kényelmesen elférjen rajta a lábad, ne legyen túlzottan mintázott (anyagában), hogy kényelmes legyen rajta a járás. Hobbybetonból elkészítve igen egyszerű, de egyedi kerti utat kapunk.

stepstone-madiganmadecom.jpg

 A kép forrása: madiganmade.com

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr897412342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása